Rukomet

PPD želi revanš za poraz u Našicama, Nexe traži novo iznenađenje

Jan Šneler • utorak, 04.12.2018.
PPD želi revanš za poraz u Našicama, Nexe traži novo iznenađenje

U utorak je na rasporedu hrvatski derbi u SEHA-Gazprom ligi između Prvog plinarskog društva Zagreb i Nexea iz Našica. Zbog zauzetosti zagrebačke Arene, susret će se odigrati u Varaždinu...

Odličan rukometni dan nas očekuje. Još od vremena Metkovića i Zagreba nismo imali ovako uzbudljiv hrvatski derbi. Danas će u sklopu SEHA-Gazprom lige, Prvo plinarsko društvo Zagreb ugostiti našički Nexe. U prvom susretu u Našicama, Nexe je slavio što daje dodatnu draž ovom dvoboju.

Zagrebaši ulaze u susret kao favoriti, ali jasno je da ih očekuje teških 60 minuta rukometne igre. Nexe je motiviran, neopterećen i željan što boljeg rezultata koji bi ga vinuo na prvo mjesto ljestvice. S druge strane, PPD nakon poraza od Tatrana u prošlom kolu želi ponovno krenuti s pobjedama.

PPD je svladao Motor za vikend u 10. kolu Lige prvaka i na taj način zaključio natjecanje za ovaj dio sezone te se sada može posvetiti isključivo ovom susretu. Umor je sigurno prisutan kod obje momčadi, kraj polusezone je blizu, slijede uskoro i pripreme za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj, ali danas će svi dati sve od sebe.

"Utakmica se igra između dvije najbolje rukometne momčadi u Hrvatskoj, PPD Zagreba i Nexea te smatram da će, bez obzira na ovaj rezultat, obje ekipe otići na ovosezonski Final 4. Ova utakmica uvijek ima svoju posebnu draž. Zadnji su nas puta pobijedili, a ovaj se put, nažalost, opet ne igra u Zagrebu već u Varaždinu i, koliko čujem, moguće je da će biti i više njihovih navijača nego naših, čuo sam da se priprema nekoliko navijačkih buseva", rekao je za službene stranice kluba Lino Červar.

Červar je sigurno optimističan jer je PPD Zagreb favorit u današnjem susretu i Varaždin smatra svojim drugim domom. Činjenica da su Zagrebaši osvojili osam bodova u Ligi prvaka govori da imaju dovoljno kvalitete, a pogotovo kada se uzme da su mogli imati i više od 10 bodova na kontu. Jasno, niti u suprotnom taboru nisu ništa manje optimistični i najavljuju težak meč.

"Na dobrom smo putu, igramo dobro i forma nam je u uzlaznoj putanji. Čeka nas jak protivnik koji je prepun reprezentativaca, što hrvatskih, što slovenskih i bosanskih. Pokazali smo da možemo parirati svima i očekujem pravu izvedbu, mušku utakmicu, a na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti", istaknuo je na konferenciji za novinare trener gostiju Hrvoje Horvat.

Susret počinje od 20 sati.

SEHA-Gazprom liga:
PPD Zagreb - Nexe (20.00)

FOTO - SEHA liga

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • krokodilkaca04.12.2018. u 11:28
    Zagreb je pobijedio Motor, Meshkov je u A skupini!
    krokodilkaca