Zimski sportovi

Klizački spektakl od srijede do subote u Domu sportova

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 04.12.2018.
Klizački spektakl od srijede do subote u Domu sportova

Bliži nam se još jedan klizački spektakl u zagrebačkom Domu sportova. Ledena dvorana od 5. do 8. prosinca 2018. ugostit će najviše klizačica i klizača u povijesti ovog natjecanja. Čak 175 natjecatelja iz 38 zemalja nastupit će u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 51. Zlatnoj pirueti, natjecanju ISU Challenger serije...

Na konferenciji za novinare održanoj na ledu zagrebačkog Doma sportova neke od svojih elemenata izveli su sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, koji su se za 51. Zlatnu piruetu pripremali u Moskvi.

"Prošle godine sam operirala koljeno i nismo bili u mogućnosti nastupiti na Pirueti. Zato se sada želimo vratiti jači i bolji te pokazati što možemo i što smo sve radili zadnjih godinu dana", izjavila je Lana.

U seniorskoj konkurenciji nastupit će još i Patricia Skopančić te Hana Cvijanović, koja je prije tri dana na natjecanju u Budimpešti postigla normu za Europsko prvenstvo u Minsku.

Od hrvatskih natjecatelja u juniorskoj konkurenciji nastupit će Charles Henry Katanović, te Hana Kosić.

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i sama priznaje kako nije očekivala ovako veliki broj natjecatelja:

"Da, iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača, ali i radosna jer mi se čini da je Pirueta konačno došla do nivoa kojega smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha."

Ulaz na natjecanja u četvrtak 6. prosinca bit će besplatan za sve posjetitelje.

"6. prosinca je Dan sportskih objekata grada Zagreba, te našim građanima u znaku proslave toag dana omogućujemo besplatan ulaz na Piruetu."

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić:

"Kao što imamo bajku u gradu Zagrebu, tako imamo i bajku na ledu. Grad Zagreb oduvijek je bio dobar domaćin velikim sportskim natjecanjima, te ovim putem zahvaljujem svima na organizaciji. Želim puno uspjeha svim klizačicama i klizačima, te ugodan boravak u Zagrebu uz obavezan posjet Adventu."

51. Zlatnu piruetu otvaraju juniori u srijedu 5. prosinca, a svečano otvaranje natjecanja je istoga dana u 18 sati. Dnevne ulaznice po cijeni od 20 kuna (obiteljske 50 kn) mogu se kupti na blagajnama Doma sportova, ili na www.ticketshop.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!