Nogomet

Dinamo želi laganu pobjedu, ali Slaven Belupo neće jednostavno pasti

Jan Šneler • srijeda, 05.12.2018.
Dinamo želi laganu pobjedu, ali Slaven Belupo neće jednostavno pasti
Foto: FaH

Aktualni pobjednici Hrvatskog nogometnog kupa tražit će prolaz u polufinale preko Slaven Belupa. S obzirom na to da je odmorio većinu igrača za vikend, trener Dinama mogao bi večeras krenuti s najjačom postavom...

Sjajan kadar ove sezone ima Dinamo. Ponovili smo to stotinu puta, ponovit ćemo još toliko. Trener Nenad Bjelica uigrao je momčad koja praktički bez 90% prve postave može svladati Goricu bez prevelikih poteškoća. Bjelica cijelu polusezonu rotira, traži najspremnije, najsvježije i to mu se višestruko isplatilo jer još nismo vidjeli Dinamo koji nije od prve do zadnje minute bio atletski nadmoćan i trkački neumoljiv.

Danas trebamo očekivati nešto drugačiji Dinamo u odnosu na susret s Goricom. Vjerojatnije je da će Bjelica izaći na teren s najjačom postavom i pokušati što prije riješiti pitanje pobjednika. Bez obzira na sjajnu sezonu, proljeće u Europi i odličnoj poziciji u HT Prvoj ligi, nokaut utakmice uvijek su nezgodne i sigurno da su u Dinamu svjesni opasnosti koje one nose.

"Slaven Belupo definitivno je s novim trenerom podigao razinu svoje igre. U posljednje dvije utakmice u gostima s Hajdukom i Lokomotivom pokazali su neko drugo lice, bili su blizu pobjede u oba sraza. Sigurno je da nas očekuje težak zadatak", prenose Sportske novosti izjavu Bjelice.

S druge strane, Farmaceuti najavljuju pošten i sportski pristup. Ne misle se predati prije utakmice i najavljuju žestoku borbu za polufinale. U 90 minuta nogometne utakmice sve je moguće, a upravo u Slaven Belupu se nadaju kako će uspjeti maksimalnom borbenošću i zalaganjem nadoknaditi mogući manjak kvalitete u odnosu na Dinamo.

"Očekujem da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu, a za to nam je potrebno da svaki igrač da svoj maksimum. Ako uspijemo pružiti partije koje smo pružili u posljednja dva prvenstvena kola onda je sve moguće. Veseli me odlična atmosfera u svlačionici, pravi je gušt trenutno biti dio ove priče i to nas čini optimističnima pred sutrašnju utakmicu",rekao je za službene stranice kluba vratar Ivan Filipović.

Utakmica je na rasporedu od 19.30 sati.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:
Dinamo - Slaven Belupo (19.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!