Rukomet

Oproštaj rukometašica od Eura protiv Nizozemske, Šoštarić daje priliku svim igračicama

Jan Šneler • srijeda, 05.12.2018.
Oproštaj rukometašica od Eura protiv Nizozemske, Šoštarić daje priliku svim igračicama
Foto: EPA

U posljednjem kolu grupne faze Europskog prvenstva za rukometašice, Hrvatska će igrati protiv vodeće Nizozemske. Ovaj susret trećeg kola bit će kraj nastupa Hrvatske na Europskom prvenstvu, a izbornik Nenad Šoštarić odlučio je koristiti igračice koje su manje igrale...

Situacija u skupini C Europskog prvenstva za rukometašice više manje je jasna. Vodeća Nizozemska trebala bi danas upisati treću pobjedu protiv Hrvatske. Izabranice Nenada Šoštarića izgubile su prva dva susreta od Mađarske i Španjolske te je ovo treće kolo prilika da sve igračice na popisu dobiju priliku zaigrati na velikoj sceni.

Iako će ovo biti kraj Eura, Hrvatska neće ući u susret pognute glave te će pokušati doći do iznenađenja protiv Nizozemske. S obzirom na to da su Nizozemke osigurale prvo mjesto te su prenijele četiri boda, ovaj susret niti njima ne znači puno i treba očekivati kako će i u njihovom sastavu doći do određenih promjena.

Šoštarić žali za prve dvije utakmice, ističe kako nije zadovoljan izvedbom rukometašica premda je i sam svjestan kako su trenutno kvalitetom druge momčadi daleko ispred hrvatske reprezentacije.

"Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju na EP, važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti jer je ekipa odlična ali su i pokazale kako je grupa ispred pojedinca", rekao je izbornik Hrvatske.

Nakon ovog natjecanja, Hrvatska se okreće kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Japanu i izbornik se nada kako će na raspolaganju imati najbolje igračice. Trenutne reprezentativke sakupile su vrijedno iskustvo i u kombinaciji s nešto iskusnijim imenima, plasman na svjetsku smotru ne mora biti samo san. U ovom susretu priliku će kako smo i rekli dobiti mlađe igračice, one koje nisu previše igrale prva dva susreta i na njima je da najbolje iskoriste minutažu.

Susret počinje u 18 sati.

Europsko prvenstvo u rukometu (ž), 3. kolo:
Nizozemska - Hrvatska (17.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!