Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 05.12.2018, 17:00 h, Stadion Gradski vrt
Suci: Igor Pajač, Bojan Zobenica, Vedran Đurak
Osijek
Osijek
Petar Bočkaj 26'
Ezekiel Henty 39'
2:1(2:0) Hajduk
Adam Gyurcso 64'
Hajduk

Osječani izbacili Hajduk iz borbe i za trofej osvajača Kupa

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.12.2018.
Osječani izbacili Hajduk iz borbe i za trofej osvajača Kupa
Foto: FaH

Hajduk je ostao bez polufinala Kupa nakon što ga je Osijek u Gradskom vrtu svladao s 2:1 i tako se plasirao u polufinale. Splićani su u drugom dijelu zaigrali bolje, ali uspjeli su samo smanjiti zaostatak...

Osijek je odradio odličan posao u četvrtfinalu Kupa i svladao je Hajduk s 2:1 te se plasirao u polufinale. Vrlo dobar nastup Zekićeve momčadi u prvom dijelu, ali i nastavku se Hajduk probudio, u prvih 20 minuta stvorio je dosta problema domaćinu, no nije uspio doći i do poravnanja.

Počelo je burno, već u prvoj minuti Osijek je imao veliku priliku kada je Mirko Marić nakon dodavanja Petra Bočkaja došao sam pred vratara Ljubića, no u konačnici obojica su se spetljali, Ljubić je pokupio loptu, Marić se sudario s njim i uslijedio je četverominutni prekid zbog ukazivanja pomoći splitskom vrataru.

U 26. minuti Osijek je došao do vodstva. Pušić se izborio za loptu pred kaznenim prostorom Hajduka, odmah je pronašao Grgića koji šalje povratnu loptu na rub kaznenog prostora, a Bočkaj dobrim udarcem u suprotni kut zabija za 1:0.

Manje od 15 minuta kasnije vrlo slična akcija. Ovaj put Boban je bio asistent, također je s desne strane ubacio u sredini, na pravom mjestu bio je Ezekiel Henty i iako je pucao dosta u Ljubića, zabio je za 2:0.

Već u sljedećoj minuti ogromna prilika za domaćina. Ljubić je poklonio loptu Hajradinoviću koji se našao neočekivano sam ispred njega i onda pucao dosta loše te vratar Hajduka ispravlja pogrešku koju je napravio i na odmor se odlazi s 2:0.

Odmah na početku drugog dijela Osijek ima novu veliku priliku. Kao i na početku susreta Marić je došao sam pred Ljubića, no Hajdukov vratar još jednom spašava svoju momčad i brani čisti zicer.

Tu se Hajduk počeo buditi i nizati prilike. Od 56. minute i ubačaja Gyurcsa koji je završio na vratnici, krenulo je sjajno razdoblje u igri gostiju. Palaversa, Jradi, Caktaš pokušavali su izvana, nije bilo bezopasno, ali nije bilo niti pogotka.

U 64. minuti Hajduk je ipak unio dramu u ovaj dvoboj. Bočkaj je izgubio bitku s Jairom koji ulazi u 16 metara iskosa i ubacuje na drugu vratnicu gdje je potpuno sam Gyurcso i zabija za smanjenje na 1:2.

Činilo se da će se tu dvoboj još više rasplamsati, ali Zoran Zekić napravio je male korekcije u igri i Osijek se stabilizirao te umrtvio Splićane. Ostalo je 2:1, dovoljno za prolaz u polufinale.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!