Rukomet

Francuskinje uhvatile pravi ritam i lakoćom svladale Dansku, Crnogorke probudile nadu

Mihaela Bradovski • petak, 07.12.2018.
Francuskinje uhvatile pravi ritam i lakoćom svladale Dansku, Crnogorke probudile nadu
Foto: EPA

Odigrana su prva dva susreta skupine 1 Europskog prvenstva za rukometašice. Domaćin Francuska sa šest razlike svladala je dansku izabranu vrstu dok su reprezentativke Crne Gore bile uspješnije od Švedske...

Danska - Francuska 23:29 (11:17)

Susretima u Nantesu otvorena je druga faza Europskog prvenstva u Francuskoj. Domaće rukometašice u prvom su kolu doživjele poraz od Rusije, no iz kola u kolo vidljivo se dižu, a ulazak u očekivanu formu prezentirale su i u prvom kolu skupine 1.

Dvoboj protiv Danske okončale su s 29:23 i to nakon što su tek početnih osam minuta hvatale protivničku prednost.

Danska je ekipa susret protiv domaćina otvorila s dva brza pogotka Hansen i Tranborg koja se potom u strijelce upisala i u spomenutoj osmoj minuti, za 4:3. Francuskinje tada ubacuju u brzinu više, preko Nze Minko, Flippes, Pineau i Dembele Pavlović ulaze u svoju prvu veću seriju te stižu do tri pogotka prednosti.

Isto su ponovile i u periodu od 21. do 24. minute te su u drugo poluvrijeme ušle sa šest zgoditaka prednosti.

Tri kratke serije od 2:0 bile su dovoljne francuskoj reprezentaciji da u prvoj polovici drugog dijela izgradi 24:15 prednost i mirno uđe u posljednju četvrtinu susreta.

Svoj posljednji zgoditak postigle su šest minuta prije kraja, za i tada +9, dok je sam finiš susreta pripao Danskoj koja je s tri uzastopna pogotka uspjela tek ublažiti poraz.

Za više će, u susretu protiv Rusije, danske vratarke Toft i Reinhardt morati pružiti bolje izdanje od tek četiri današnje, zajedničke obrane. Najviše pogodaka u danskom je sastavu postigla Woller, njih pet.

Kod Francuskinja se pak u napadu istaknula Estelle Nze Minko sa šest preciznih šuteva, a osim što je ovaj dvoboj završila kao prvi strijelac gledajući obje vrste, ostala je na stopostotnom učinku. Za razliku od kolegica s druge strane, Leynaud i Glauser zaustavile su 14 danskih pokušaja.

Švedska - Crna Gora 28:30 (14:18)

Epitet favoritkinja ovog su četvrtka opravdale i reprezentativke Crne Gore u utakmici protiv Švedske. Početnih 2:0 dobro je došla Crnogorkama za održavanja blage prednosti u početnih 13 minuta u kojem su oba sastava igrala opreznije i uglavnom pogodak za pogodak.

Pred ulazak u drugi dio prvog poluvremena rukometašice Crne Gore preko Bulatović, Radičević i Despotović preuzimaju stvari u svoje ruke, stižu do četiri prednosti nakon čega se švedska igra gubi.

Do kraja prvog dijela Radičević, koja se u tom periodu šest puta upisala u listu strijelaca, i društvo odlaze na 18:13, i iako su Šveđanke i na ulasku u drugo poluvrijeme uspijevale držati korak s protivnicama, odgovarajući na njihov zgoditak jednim svojim, točno na sredini nastavka Crnogorke stižu do novih 3:0 te odlaze na šest razlike.

Svoj najbolji period švedska je ekipa odigrala između 54. i 57. minute u kojem su -7 pretvorile u 25:28, no puno prekasno. Crnogorkama su do kraja bila dovoljna dva precizna šuta Mehmedović kako bi upisale potpuno zasluženo slavlje.

Jovanka Radičević u ovu je pobjedu ugradila velikih devet zgoditaka dok je Mehmedović dodala svojih sedam. Treba spomenuti i Marinu Rajčić na vratima pobjedničkog sastava koja je upisala 15 obrana.

Najbolja kod Šveđanki bila je Isabelle Gullden sa šest golova.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!