Rukomet

Hrvatske protivnice razbijene: Rapsodija Norvežanki protiv Mađarica, Njemačka lako sa Španjolskom

Mihaela Bradovski • petak, 07.12.2018.
Hrvatske protivnice razbijene: Rapsodija Norvežanki protiv Mađarica, Njemačka lako sa Španjolskom
Foto: EPA

Lagan posao imala je ovog petka reprezentacija Norveške u prvom kolu druge runde Europskog prvenstva u Francuskoj. Uvjerljivo su u Nancyju svladane rukometašice Mađarske dok je u drugom susretu Njemačka bila uspješnija od Španjolske. Hrvatske protivnice iz prve faze natjecanja tako su glatko poražene...

Mađarska - Norveška 25:38 (12:19)

Nakon što su upisale poraz u prvom kolu pa zatim i u trećem, rukometašice Norveške na sjajan su način otvorile drugu fazu Europskog prvenstva. S 38:25 svladale su Mađarsku koja u ovom susretu nije imala šanse.

Već nakon osam minuta igre norveška je vrsta vodila s 5:1, uz još jednom raspoloženu Heidi Loke, koja je susret završila kao stopostotna s učinkom 7/7.

Kroz nekoliko kraćih serija Norveška je lagano gradila prednost kroz čitav prvi dio, a konačnih 19:12 nakon pola sata igre postavila je Oftedal.

I po povratku na parket norveške reprezentativke nisu usporile pa su tako nakon sedam minuta igre u drugom dijelu stigle do dvoznamenkaste prednosti, pogodila je tada za 24:14 Sulland.

S druge strane, izabrana vrsta Mađarske tek je nekoliko puta povezala po dva pogotka, posljednji puta na ulasku u zadnjih deset minuta susreta, ali puno prekasno.

Uslijedio je najmirniji dio susreta, period igre pogodak za pogodak koji je na kraju rezultirao s +13 na semaforu za skandinavsku ekipu.

Osim Loke veliku su ulogu u večerašnjoj pobjedi odigrale Lunde s 11 obrana te Oftedal i Harrem koje su se u strijelce upisivale šest puta. Kod Mađarica isto je toliko postigla Gabriella Toth.

Španjolska - Njemačka 23:29 (9:17)

Utakmicu s puno manje pogodaka te manjom razlikom između dvije vrste odigrale su Njemačka i Španjolska, no baš poput Norvežanki i Njemice su u plusu bile od prve do posljednje minute.

Xenia Smits i Ina Grossmann pobrinule su se za prvu, brzu 3:0 seriju zahvaljujući kojoj je Njemačka u sedmoj minuti vodila s 4:1, no njene najbolje minute u tom prvom poluvremenu ipak su došle po ulasku u 15. minutu.

Za podizanje prednosti na 13:6 pobrinule su se Stolle, Bolk i s tri zgoditka Marlene Zapf, ali i Dinah Eckerle na vratima koja je u konačnici skupila 15 obrana.

Pred odlazak na odmor dva je pogotka povezala Schmelzer za 19:7 s kojih se ušlo u nastavak, poluvrijeme u kojem su, barem na početku, bolje izgledale Španjolke.

No iako su u 41. minuti smanjile na 14:19 te pet minuta prije kraja dvoboja stigle na -4, i one su se puno prekasno pokrenule za nešto više od ukupnih 23:29.

U redovima pobjedničke ekipe u listu strijelaca nisu se upisale tek dvije igračice koje su večeras skupile minutažu dok su najviše njih, po četiri, postigle Schmelzer, Bolk i Geschke.

Kod Španjolske je raspoložena bila Martin Berenguer sa sedam pogodaka, no podbacila je Pena Abaurrea sa šutom 1/8 te vratarke koje su zajedničkim snagama obranile duplo manje od Eckerle na drugoj strani.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!