Košarka

VIDEO: Netsi nakon produžetka svladali Raptorse, Markkanen zabio za pobjedu Chicaga

Petar Jenjić • subota, 08.12.2018.
VIDEO: Netsi nakon produžetka svladali Raptorse, Markkanen zabio za pobjedu Chicaga
Foto: EPA

Noćas je odigrano još osam utakmica u NBA ligi gdje su Brooklyn Netsi prekinuli niz poraza te došli do pobjede protiv Toronto Raptorsa. San Antonio Spursi bili su bolji od LA Lakersa, novi je poraz upisao Phoenix, dok su Golden State Warriors slavili na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Lauri Markkanen bio je junak Chicago Bullsa u pobjedi protiv Oklahoma City Thundera...

Jedno od većih iznenađenja sinoćnjeg programa zasigurno je pobjeda Brooklyn Neta koji su na domaćem terenu svladali Toronto Raptorse nakon produžetka, završilo je 106:105. Tako su im nanijeli tek šest poraz sezone, a ujedno i prekinuli niz od osam izgubljenih utakmica.

Nešto više od minutu prije isteka vremena u četvrtoj dionici Pascal Siakam izjednačio je na 98:98. Obje su momčadi do kraja imale prilike za pobjedu, međutim, nisu uspjele pogoditi. Samo 15 koševa vidjeli smo u produžetku, a kako se na kraju pokazalo, posljednji je ubacio Jarrett Allen minutu prije isteka vremena. Na drugoj strani lopta jednostavno nije htjela u koš.

D'Angelo Russell s 29 koševa, pet skokova i pet asistencija predvodio je Netse, Spencer Dinwiddie dodao je 17 koševa i osam asistencija. Na drugoj strani najbolji su bili Kawhi Leonard s 32 koša i Jonas Valančiunas s 24 poena i osam skokova.

Prvu pobjedu pod novim trenerom Jimom Boylenom, a ukupno šestu ove sezone, upisali su Chicago Bullsi koji su na domaćem terenu slavili protiv Oklahoma City Thundera sa 114:112. Ključan trenutak odigrao se pet sekundi prije kraja kada je za pobjedu domaće momčadi zabio Lauri Markkanen.

Finac je susret zaključio s 24 poena i sedam skokova, a nešto bolji bio je Zach LaVine s 25 koševa i sedam asistencija. S druge strane, Russell Westbrook susret je zaključio u svom stilu s 24 poena, 17 skokova, 13 asistencija, ali i deset izgubljenih lopti. Steven Adams dodao je 21 koš i deset skokova.

San Antonio Spursi uzvratili su za nedavni poraz Los Angeles Lakersima koje su na domaćem terenu svladali sa 133:120. Iako su tijekom susreta imali i 15 koševa viška, Lakersi su posustali u posljednjoj četvrtini te su morali prihvatiti poraz.

Odlično je odigrala klupa Spursa koja je ubacila 52 poena svoje momčadi, naspram 26 koševa koliko je dodala klupa Lakersa. U posljednjoj su četvrtini nadigrali goste sa 32:13, poveli sa 121:114 te bez većih problema sačuvali prednost do kraja.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio DeMar DeRozan s 36 poena, osam skokova i devet asistencija, dok su po 14 koševa dodali Jakob Poeltl (osam skokova) i Patty Mills (pet asistencija). Kod Lakersa Ivica Zubac i dalje ostaje zaboravljen na klupi. LeBron James zaključio je susret s 35 poena, osam skokova i 11 asistencija, Kyle Kuzma dodao je 27 koševa i osam skokova.

Nakon solidne minutaže u prošloj utakmici Dragan Bender ostao je ponovno bez nastupa u novom porazu svojih Phoenix Sunsa koji su izgubili na domaćem parketu od Miami Heata sa 115:98. Osmi je to uzastopni poraz Sunsa koji imaju najgori omjer u ligi 4-22.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena domaćin je posljednji puta bio u vodstvo (45:43) nakon čega je usljedilio 11 uzastopnih poena gostujuće momčadi, što se na kraju pretvorilo u seriju 17:2. Ostatak utakmice, kako se kasnije pokazalo, bio je tek odrađivanje posla Miamija kojem je ovo bila prva od šest utakmica u gostima.

Učinak karijere ostvario je Bam Adebayo koji je s 22 poena, uz deset skokova, predvodio Heat do pobjede. Justise Winslow dodao je 20 koševa, osam skokova i šest asistencija. Najbolji su kod Sunsa, koji su igrali bez Devina Bookera i T.J. Warrena, bili Troy Daniels s 18 koševa i Deandre Ayton sa 16 poena i 11 skokova.

19 trica ubacili su Golden State Warriorsi koji su do 18. pobjede sezone stigli na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Aktualni prvaci slavili su rezultatom 105:95 u utakmici u kojoj su vodili gotovo cijelo vrijeme, ali se nikako nisu uspijevali odvojiti.

Imali su gosti i dvoznamenkastu prednost u završnici treće četvrtine, ali Bucksi odgovaraju serijom 12:2 te dolaze do vodstva od 74:72. Međutim, kako su preuzeli vodstvo, tako su ga ubrzo i ispustili. Warriorsi su se vratili u prednost te su je do kraja uspjeli sačuvati.

Po 20 poena u pobjedničkim redovima ubacili su Klay Thompson (pet skokova, šest asistencija) i Steph Curry (osam asistencija), dok je Andre Iguodala dodao 15 koševa i osam skokova. Najbolji je kod Bucksa bio Giannis Antetokounmpo s 22 koša, 15 skokova i pet asistencija, Malcolm Brogdon dodao je 15 poena i sedam skokova.

NBA:
Charlotte Hornets - Denver Nuggets 113:107 (Kemba Walker 21p, 6sk, 8as / Jamal Murray 20p, 5sk, 7as)
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 111:117 (Blake Griffin 31p, 12sk, 6as / Jimmy Butler 38p, 6sk, 6as)
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 106:105*
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 114:112
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 103:107 (Julius Randle 26p, 13sk / JaMychal Green 24p, 8sk)
San Antonio Spurs - LA Lakers 133:120
Phoenix Suns - Miami Heat 98:115
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 95:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!