Ostali sportovi

Hrgović bez straha protiv iskusnog Kevina "Kingpin" Johnsona

Jan Šneler • subota, 08.12.2018.
Hrgović bez straha protiv iskusnog Kevina "Kingpin" Johnsona

Večeras će u Ciboninoj dvorani u Zagrebu najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović boksati protiv nekadašnjeg izazivača za svjetsku titulu, Amerikanca Kevina "Kingpin" Johnsona...

Trebao je to biti veliki spektakl kakvom se Filip Hrgović nadao, no prvo je njegov boksački meč prebačen iz zagrebačke Arene u manju Dvoranu Dražena Petrovića, a onda je uslijedila nova promjena i praktički pred sam meč promijenjen je protivnik. Umjesto Ekvadorca Ytala Perea, protivnik Hrgoviću bit će Kevin "Kingpin" Johnson.

Jasno da takva nenadana promjena nikada nije dobra za boksače, kako za one koji su se pripremali za drugog protivnika, tako i za one koji dolaze kao zamjene. U prošlosti smo u borilačkom sportu svjedočili takvim last minute promjenama i ponekad su one uzrokovale poraze "favorita" koji je trebao biti spremniji. Današnji protivnik Hrgovića ipak nije toliko bezazlen da bismo mogli ga tako lako otpisali.

Radi se o 39-godišnjem boksaču, vrlo iskusnom i prekaljenom borcu koji je upisao niz borbi protiv sjajnih prvaka i istaknutih boksača posljednjih godina. Boksao je protiv Vitalija Klička, Dereka Chisore, Tysona Furyja i Anthonyja Joshuea. To su sve protivnici na razini o kojoj Hrgoviće tek sanja i bez obzira na poraze u tim mečevima, Johnson ima iskustvo iza sebe.

Ipak, ti mečevi su bili prije više od tri godine (protiv Klička čak 2009. godine) i u posljednje vrijeme Johnson nije više na najvišoj razini. O tome dovoljno govori podatak da je prije samo tjedan dana boksao protiv Harisa Radmilovića u Njemačkoj. Dva meča u tjedan dana prilično je neuobičajeno za visoku razini borilačkog sporta bilo koje vrste.

Hrgović iza sebe ima iskusne promotore u Teamu Sauerland koji jako paze na karijeru hrvatskog boksača. Ovaj meč svakako će dobro doći Hrgoviću kako bi se za njega još više čulo u boksačkom svijetu. Neće mu ovaj meč donijeti sljedeće godine meč za titulu, ali ime "Kingpin" Johnsona je poznato u tom svijetu i pobjeda protiv ovakvog protivnika svakako mu ne može odmoći u nastavku karijere.

"Ovo nije idealna opcija za Filipa, ali nismo imali drugu opciju nego promijeniti protivnika. Oduševljeni smo što smo dobili zamjenu tako visokog ranga. Johnson se borio s najboljima", prenose Sportske novosti izjavu Nisse Sauerlanda.

U boksačkom svijetu često je vlastita promocija važnija od kvalitete koju pružate u ringu. Svjesni su toga u Hrgovićevom timu i znaju da hrvatski boksač ima sjajne predispozicije, djeluje iznimno snažno i uz dodatno iskustvo jednog dana mogao bi se boriti protiv najjačih. Obrana WBC teškaškog naslova prvi je korak ka tom cilju, a Hrgović svakako ima sve kvalitete da to i ostvari.

FOTO: Maja Bota

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!