Ostali sportovi

Filip Hrgović apsolutnom dominacijom razbio Johnsona, Amerikanac odbio pasti

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 08.12.2018.
Filip Hrgović apsolutnom dominacijom razbio Johnsona, Amerikanac odbio pasti
Foto: FaH

Filip Hrgović u sedmoj profesionalnoj borbi upisao je i sedmu pobjedu. Kevin Johnson izdržao je svih osam rundi, ali Hrgović je bio apsolutno bolji borac i glatko je slavio jednoglasnom odlukom sudaca...

Filip Hrgović glatko je slavio, jednoglasnom odlukom sudaca, 80:71. U svih osam rundi potpuno je dominirao, jednom se odbrojavalo Johnsonu, ali Amerikanac je sjajno izdržavao.

Johnson nije tehnički najbolji borac, ali je nevjerojatno izdržljiv i Hrgović se naradio kroz svih osam rundi da bi došao do pobjede. Johnson mu nijednom nije zaprijetio i Hrgović je zasluženo slavio.

Ovo mu je sedma borba i sedma pobjeda te druga u kojoj je boksao sve dogovorene runde.

8. runda - Kraj, Hrgović je i u osmoj rundi vrhunski odradio posao i pobjeda uopće nije upitna.

7. runda - Johnson odbija pasti i boksat će i u osmoj rundi. Hrgović je pojačao bodovnu nadmoć i Amerikanac nije bio niti blizu osvajanja barem jedne runde.

6. runda - Još jedna krizna runda za Johnsona, u biti svaka je bila, ali sada je bio blizu nokdauna. Hrgović je uputio ogroman broj udaraca, Johnsonu je bilo jedino važno preživjeti ovu rundu.

5. runda - I peta runda potpuno je pripala Hrgoviću, Johnsonova taktika, kada ne leži na konopcima, sastoji se od visokog garda, glavu naprijed i polako hodati za Hrgovićem, bez obzira koliko udaraca usput pokupio.

4. runda - Pokušava Johnson krenuti naprijed, no Hrgović rutinski neutralizira pokušaje približavanja, a i dalje je napadački puno jači. Sve runde zasad je lakoćom dobio Hrgović.

3. runda - Nastavlja se u istom ritmu, Hrgović nanosi veliku štetu Johnsonu, pogađa na sve moguće načine, ali Amerikanac je još uvijek na nogama. Rijetki su oni koji bi izdržali ovakvu količinu sjajnih udaraca.

2. runda - Johnson preživljava na konopcima, a na isteku runde bilo je prvo odbrojavanje. Odlično je sjeo desni kroše i zaklecala su koljena, čudom je ostao na nogama, ali ipak mu se odbrojavalo. Još jedna Filipova uvjerljiva runda.

1. runda - Potpuna dominacija Hrgovića koji je uputio već sada veliki broj udaraca. Johnson je zatvoren, samo se brani i tek u nekoliko navrata probao je kontrirati, ali nije zaprijetio Hrgovića. Lagana runda za hrvatskog borca.

22:03 - Izlazi i Filip Hrgović uz ovacije s tribina.

22:02 - Kevin Johnson prvi izlazi u ring. 39-godišnjem Amerikancu ovo je već 46. profesionalna borba, ima 33 pobjede, 11 poraza i jedna borba završena je neodlučeno.

Raphael Zumbano Love i Pavel Sour pali su u prvoj rundi, Tom Little u četvrtoj, Sean Turner jedini je izdržao do kraja meča, ali jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Hrgović, Filiberto Tovar srušen je u četvrtoj rundi, a Amir Mansour dovršen je u trećoj rundi. Sedmi protivnik je Kevin Johnson.

Johnson je prije samo tjedan dana imao borbu u Dessauu gdje je boksao protiv Harisa Radmilovića i slavio nokautom u trećoj rundi. Inače Johnson je ove godine u ožujku boksao protiv Petra Milasa i izgubio nokautom u osmoj rundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje09.12.2018. u 03:50
    Hvala Dinko
    Tko Gdje
  • Dinko Bilich09.12.2018. u 03:03
    Trebao ,al je otkazano
    Dinko Bilich
  • Tko Gdje09.12.2018. u 00:13
    Kako je Milas prošao, on je bio na karti ako se ne varam?
    Tko Gdje