Rukomet

Nexe se želi vratiti na drugo mjesto, Izviđač ima male šanse u Našicama

Jan Šneler • nedjelja, 09.12.2018.
Nexe se želi vratiti na drugo mjesto, Izviđač ima male šanse u Našicama
Foto: FaH

U Našicama će u sklopu 11. kola SEHA-Gazprom lige, Nexe ugostiti Izviđač iz Ljubuškog. Gostujući sastav ima tek jedan osvojeni bod i pravo čudo bi bilo kada bi nešto uspjeli napraviti...

Vrlo blizu je kalendarski kraj godine i Nexe polako razmišlja o nastavku sezone. Tamo ih očekuju susreti u EHF kupu, završnica domaćeg prvenstva i SEHA-Gazprom lige. Cilj u regionalnoj ligi je jasan - Final Four. Za sada im ide odlično i imaju sedam pobjeda u deset ogleda.

Večeras im u goste stiže Izviđač iz Ljubuškog, klub s dugom rukometnom tradicijom, ali s prilično lošim rezultatima ove sezone. Trener domaćih Hrvoje Horvat zna da protiv ovakvim momčadi Nexe mora slaviti, ali opet s oprezom gleda jer su u 2. kolu na gostovanju u Ljubuškom slavili s 24:23. Nexe, ako želi ostvariti neki rezultat u SEHA-Gazprom ligi, večeras mora uvjerljivo slaviti.

"Prošle godine nam je dvanaesti mjesec zadao dosta glavobolje i problema i sukladno tome odigrali smo ga jako loše. Ove godine moramo ostati koncentrirani, biti u fokusu i ostati na putu kojim idemo jer je dobar, napredujemo i ne smijemo s njega skrenuti. Pred nama su tri jako važne utakmice, te očekujem da ćemo pred punom dvoranom i domaćom publikom ostvariti dvije željene pobjede. Slijedi nam završno gostovanje u Nišu koje neće biti nimalo lagano jer se Železničar u zadnje vrijeme digao. Tako da će biti još dosta uzbuđenja do kraja godine", rekao je za službene stranice kluba trener Horvat.

Što se tiče Izviđača, oni su u prilično lošoj situaciji. Svega jedan osvojeni bod u 10 utakmica je jako slabo. Taj remi došao je u 4. kolu na gostovanju kod Metalurga iz Skopja. Od jačih momčadi u ligi i onih na vrhu, Izviđač redovito gubi s dvoznamenkastom razlikom i preslabo je to za ovakvu razinu natjecanja.

"Igramo protiv momčadi koja raste iz kola u kolo. Naš prvi susret bio je ujedno naša najbolja predstava ove sezone u SEHA-Gazprom ligi. Nastojat ćemo igrati najbolje što možemo u Našicama i vidjet ćemo kamo će nas to odvesti. Imamo neke ozlijeđene igrače, tako da će i puno mlađih igrača dobiti priliku", rekao je za službene stranice lige trener gostiju Mario Bjeliš.

Utakmica je na rasporedu od 19.15 sati.

SEHA-Gazprom liga, 11. kolo:
Nexe - Izviđač (19.15)

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!