Nogomet

Završetak sage u Madridu: River i Boca večeras u borbi za prvaka Južne Amerike

Jan Šneler • nedjelja, 09.12.2018.
Završetak sage u Madridu: River i Boca večeras u borbi za prvaka Južne Amerike
Foto: EPA

Nakon brojih odgoda, međusobnih prijetnji i tužbi, odlučeno je kako će se uzvratni susret Cope Libertadores odigrati u Madridu. Na neutralnom Santiago Bernabeu, River Plate i Boca Juniors večeras će odlučiti tko će biti prvak Južne Amerike...

Neće to biti Superclasico kao svaki drugi. Jedno je derbi Boce Juniors i River Platea na Monumentalu ili Bomboneri, a jedno na par tisuća kilometara udaljenom Santiago Bernabeu. Tih 85.000 ljudi koji će danas uživo pratiti jedan od najvećih derbija na svijetu neće moći napraviti atmosferu kao u Argentini.

Jasno, Argentincima nitko drugi nije kriv nego oni sami. Zakazali su svi po pitanju organizacije uzvratnog susreta i skandal koji se dogodio ima neizbježne posljedice. Jedna od tih je ova u kojoj većina onih koji bi inače došla na stadion, sada to sigurno neće moći. Skupiti po tisuću eura navijačima iz još uvijek standardom ne najbogatije Argentine nije malo i zato će večeras 95% navijača biti iz Europe.

No, što je tu je, igrači su svjesni da ih navijači neće moći gurati kao što bi to činili na argentinskim stadionima. Ovo je svakako dobra vijest za igrače Boce jer bi atmosfera na El Madrigalu bila grozna po njih. River je svakako izgubio puno zbog neigranja na svom stadionu, ali onda opet s obzirom na to što su navijači radili prije početka susreta, mogu biti zadovoljni što nisu diskvalificirani.

Važna stvar u Copi Libertadores je činjenica da nema pravila gola u gostima. U pravilu, nakon prvog susreta koji je završio 2:2, današnji ogled može završiti 0:0 i ići će se u produžetke. To je prilično dobro pravilo, pogotovo u ovim uvjetima gdje je stvarno prošlo previše između dvije utakmice.

Bilo u Buenos Airesu ili Madridu, ovaj susret uvijek će privući pažnju mnogih. S obzirom na sve što se događalo, nekako bi se lako mogla dogoditi nova drama pa da recimo na jedanaesterce dobijemo prvaka Južne Amerike. Ovo su dvije prilično izjednačene momčadi i iako brojni analitičari i kladionice daju prednost Riveru, u neutralnim uvjetima puno će važnija biti individualna reakcija i jedan sjajni potez pojedinca. Teško je određivati favorite u uvjetima u kojima ove momčadi nikada ne igraju.

Nadajmo se mirnom, sportskom susretu, bez incidenata i nepotrebnih gluposti. Šteta je velika što mitski El Monumental nije dobio priliku da ugosti uzvrat, ali za to su uostalom prvenstveni krivci sami navijači. Susret počinje u 20.30 sati

Copa Libertadores, 2. utakmica:
River Plate - Boca Juniors (Madrid, 20.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!