Zimski sportovi

Mikaela Shiffrin do nove pobjede, danas slavila u paralelnom slalomu

Petar Jenjić • nedjelja, 09.12.2018.
Mikaela Shiffrin do nove pobjede, danas slavila u paralelnom slalomu
Foto: EPA

Američka skijašica Mikaela Schiffrin stigla je do nove pobjede u Svjetskom kupu, danas je slavila u paralelnom slalomu koji se vozio u St. Moritzu...

Treću pobjedu u nizu upisala je Mikaela Shiffrin koja dominira u ženskoj konkurenciji Svjetskog kupa. Danas je u švicarskom St. Moritzu vožen paralelni slalom, a Amerikanka je u finalu bila bolja od slovačke skijašice Petre Vlhove s 11 stotinki prednosti.

Nešto bolje krenula je Vlhova u samu finalnu utrku, posebno nakon što je Schiffrin zakačila jedna od vrata te se našla u zaostatku. Ipak, u samoj završnici prelazi u vodstvo te dolazi do pobjede.

Vlhova je u finale prošla nakon vrlo dramatične poluzavršnice protiv Wendy Holdener koju je porazila s dvije stotinke prednosti. Holdener je u konačnici osvojila treće mjesto nakon što je u malom finalu bila bolja od Katharine Liensberger.

Treća pobjeda u posljednjih osam dana za Shiffrin znači stvaranje dodatne prednosti ispred prvih pratiteljica te vrlo vjerojatno, ako ne dođe do neke ozljede, osvajanje titule ukupne pobjednice, iako je još rana faza sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!