Nogomet

VIDEO: Sjajni Superclasico u Madridu, River Plate slavio u produžecima!

Branimir Korać • nedjelja, 09.12.2018.
VIDEO: Sjajni Superclasico u Madridu, River Plate slavio u produžecima!
Foto: EPA

Uzvrat o kojem se danima pričalo i pisalo iz krivih razloga, odigran je u Madridu, a River Plate je nakon produžetaka slavio s 3:1 i četvrti put u svojoj povijesti osvojio je Copa Libertadores...

Sjajan uzvrat finala Copa Libertadoresa između River Platea i Boca Juniorsa donio je neviđenu dramu i pobjedu Rivera u produžecima 3:1. Prvi susret u Buenos Airesu na Bomboneri završen je 2:2, prije dva tjedna trebao je biti odigran uzvrat na Monumentalu, ali navijači Rivera pobrinuli su se za nerede i meč je odgođen.

Uslijedili su dani vijećanja, natezanja za rukav, promišljanja što je najpametnije za napraviti i odluka je pala da se susret odigra u Madridu. Prepuni Santiago Bernabeu bio je potpuno u znaku Argentinaca, atmosfera vrhunska, fantastična, a na kraju pred očima Lea Messija i brojnih velikana River je odnio pobjedu.

Bio je to dinamičan i napet dvoboj, ali i korektan, prepun drame i do posljednjih sekundi nezvjestan.

Boca je povela u završnici prvog dijela nakon prekrasne akcije. Nahitan Nandez sa svoje polovice fantastičnom loptom izbacio je u čistu kontru Darija Benedetta koji je došao sam pred vratara Rivera i rutinski ga svladao.

U idealno vrijeme Boca je stigla do vodstva, u 44. minuti neposredno prije poluvremena i puno bolje raspoložena zaputila se u svlačionicu.

U drugom dijelu River je došao do poravnanja nakon još jedne lijepe akcije i pogotka Lucasa Pratta. Do kraja regularnog dijela rezultat se više nije mijenjao i otišlo se u produžetke.

Odmah na početku prvog produžetka Boca ostaje s igračem manje zbog drugog žutog kartona Barriosa, a River u 109. minuti prelazi u vodstvo. Fantastičan pogodak postigao je Quintero koji je neobranjivo opalio izvana i pogodio za 2:1.

U posljednjim trenucima susreta Jara je bio nevjerojatno blizu poravnanju, ali zaustavila ga je vratnica, lopta je otišla u korner, pred vrata Rivera došao je i vratar Boce što je omogućilo River Plateu da iz kontre na prazan gol zabije za konačnih 3:1 preko Gonzala Martineza.

Sjajna utakmica s dramom do samog kraja i u konačnici bojanje Copa Libertadoresa u crveno-bijele boje.

Finale Copa Libertadoresa:
River Plate - Boca Juniors 3:1 produžeci (1:1) (2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!