Košarka

Hezonjin loš početak zakucao ga za klupu, Bucksima utakmica večeri protiv Raptorsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.12.2018.
Hezonjin loš početak zakucao ga za klupu, Bucksima utakmica večeri protiv Raptorsa
Foto: EPA

Četiri susreta odigrana su noćas u NBA ligi, a u akciji je bio samo jedan hrvatski internacionalac i to Mario Hezonja koji je loše odradio posao u porazu Knicksa protiv Hornetsa...

Nakon dobre predstave večer ranije protiv New York Knicksa, Mario Hezonja odigrao je upravo suprotno noćas protiv Charlotte Hornetsa i proveo je vrlo malo vremena na parketu. Krenuo je u startnoj petorci, ali već nakon pet minuta završio je na klupi i nije se vraćao u igru. Za to vrijeme ostao je bez poena uz tri promašaja za dvicu i jedan uhvaćen skok.

Knicksi su ponovno poraženi, ovo im je četvrti poraz zaredom, ovaj put 119:107. "Znali smo da su igrali večer ranije, zato smo htjeli izaći van stvarno agresivno i to je funkcioniralo za nas. Stvarno smo trebali ovu pobjedu", istaknuo je Kemba Walker nakon susreta.

Walker je odradio vrlo dobar posao i stvarao dosta glavobolje čuvarima te je predvodio Hornetse s 25 poena, šest skokova i šest asistencija. Jeremy Lamb pomogao je s 19 poena i pet skokova. Kod Knicksa Kevin Knox dodatni je razlog Hezonjine male minutaže, naravno uz njegov loš ulazak u susret, rookie je ubacio 26 poena uz 15 skokova, Tim Hardaway dodao je 21 poen, a Noah Vonleh deset skokova i devet asistencija.

Niti sjajna večer Blakea Griffina i Andrea Drummonda nije pomogla Pistonsima protiv New Orleans Pelicansa. Još neuobičajenije je da su Pelicansi slavili u takvoj večeri Detroitovog dvojca kada se zna da je neuobičajeno skroman bio Anthony Davis koji se morao zadovoljiti s jednoznamenkastim brojevima (šest poena, devet skokova, pet blokada).

Međutim imali su Pelicansi u svojim redovima jake adute u Holidayju i Randleu koji su povukli kada je to bilo potrebno i odveli New Orleans do pobjede.

Holiday je upisao season-high po broju poena ubacivši ih 37 (6/10 za tricu) uz pet skokova i pet asistencija, a Randle ga je pratio s 28 poena, šest skokova i pet asistencija, Pistonsi su živjeli od dobrih nastupa Griffina (35 poena, pet skokova), Gallowayja (24 poena) i Drummonda (23 poena, 19 skokova).

Utakmica večeri igrana je u Torontu gdje su Raptorsi ugostili Buckse u dvoboju najboljih momčadi Istočne konferencije. Bucksi su odnijeli pobjedu 104:99, a čovjek odluke bio je Malcolm Brogdon koji je ubacio dvije trice u završnici susreta kojima je Milwaukee preuzeo vodstvo.

Nakon toga Kawhi Leonard nije ubacio tricu za poravnanje, sedam sekundi prije kraja napravljen je prekršaj nad Ersanom Ilyasovom koji je zaključio posao.

Po 19 poena kod Bucksa upisali su Giannis Antetokounmpo (19 skokova, šest asistencija) i Brook Lopez (5/8 trica). Kod protivnika Serge Ibaka završio je s 22 poena i šest skokova, a Leonard je dodao 20 poena i osam skokova.

Spursi su lakoćom došli do pobjede protiv Jazzera sa 110:97, a mogli su slaviti i dosta uvjerljivije. Odigrali su kvalitetnu utakmicu, imali raspoložene pojedince i odnijeli pobjedu čime su napokon uspjeli povezati dvije zaredom.

Posebno raspoloženi bili su DeMar DeRozan s 26 poena, osam asistencija i šest skokova, Rudy Gay s 23 poena i 15 skokova te LaMarcus Aldridge s 20 poena i šest skokova. Kod poraženih Donovan Mitchell ubacio je 27 poena uz pet skokova, a Ricky Rubio 26 poena.

NBA:
New York Knicks - Charlotte Hornets 107:119
Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 108:116
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 99:104
San Antonio Spurs - Utah Jazz 110:97

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!