Nogomet

Modrić: "Osjećam se puno bolje prije ovog turnira nego što sam se osjećao na početku sezone"

Mihaela Bradovski • subota, 15.12.2018.
Modrić: "Osjećam se puno bolje prije ovog turnira nego što sam se osjećao na početku sezone"
Foto: EPA

Pred Real Madridom je nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu, a Luka Modrić tvrdi kako su Madriđani spremni za borbu za trofej. Iako još mogu napredovati, vjeruje da je forma zadovoljavajuća...

Na individualnom planu Luka Modrić osvojio je praktički sve što je mogao, uzeo je s Real Madridom i Ligu prvaka, a sada želi i svjetsko klupsko prvenstvo čime bi zaokružio godinu.

"Ova godina bila je sjajna i osvajanje trofeja svjetskog klupskog prvaka zaokružio bi ju na sjajan način."

Na početku sezone imao je dosta problema, igre nisu bile na očekivanoj razini, ali polako dolazi k sebi.

"Osjećam se puno bolje prije ovog turnira nego što sam se osjećao na početku sezone. Tada sam se mučio da uhvatim pravi ritam nakon vrlo teškog Svjetskog prvenstva. Bio sam fizički i psihički iscrpljen, ali u zadnjih nekoliko utakmica fizički se osjećam puno bolje."

Modrić tvrdi kako je najbitnije da Real pobjeđuje, a manje je bitno tko će individualno iskočiti.

"Najvažnija je momčad i da ona igra kako treba, ja pokušavam pomoći što bolje mogu. Moj jedini cilj je osvojiti trofej klupskog svjetskog prvaka što nam je vrlo važno, a onda ćemo vidjeti tko će odnijeti individualne nagrade."

Dolaskom na klupu Santiaga Solarija i Real je zaigrao bolje. Dosta se radi na svim segmentima kako bi momčad napredovala.

"Puno toga radimo kako bi fizički bili bolji i kako bi mogli svoj talent pokazati na što bolji način. Pokušavamo što više izgledati kao momčad i mislim da smo od dolaska Solarija postali u tome bolji. Postoje neka područja u kojima možemo napredovati, ali vjerujem da u Abu Dhabi idemo u dobroj formi. Kada je u pitanju trofej, jako smo motivirani."

Naravno, Modrićevi ciljevi su jasni u ovoj sezoni, borba za sve trofeje.

"Moj cilj je osvojiti što je više moguće trofeja. Liga prvaka, prvenstvo, ali i Kup kralja kojeg nismo osvojili od 2014. godine. Pokušavam uzeti trofej u svim natjecanjima u kojima sudjelujem, gladan sam toga i naporno ću raditi kako bih bio na željenoj razini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!