Košarka

Dario Šarić do double-double učinka u porazu Minnesote, James i Ball ispisali povijest Lakersa, nastupio i Zubac

Petar Jenjić • nedjelja, 16.12.2018.
Dario Šarić do double-double učinka u porazu Minnesote, James i Ball ispisali povijest Lakersa, nastupio i Zubac
Foto: EPA

Dario Šarić jako je dobro iskoristio ulazak u početnu petorku Minnesota Timberwolvesa koji su ipak poraženi na gostovanju kod Phoenix Sunsa. Povijest su zato ispisali LeBron James i Lonzo Ball koji su predvodili Lakerse do pobjede kod Charlotte Hornetsa. Solidnu minutažu dobio je i Ivica Zubac...

Bila je to briljantna večer za Los Angeles Lakerse koji su stigli do pobjede na gostovanju kod Charlotte Hornetsa sa 128:100. Ne samo da su stigli do pobjede već su napravili nešto što se u povijesti franšize posljednji puta dogodilo daleke 1982. kada su Kareem Abdul Jabbar i Magic Johnson u istoj utakmici ubilježili triple-double.

Sve do noćas kada je to za rukom pošlo LeBronu Jamesu i Lonzu Ballu koji su predvodili svoju momčad do pobjede. James je susret zaključio s 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija, dok je Ball dodao 16 koševa, deset skokova i deset asistencija.

"Uvijek je poseban osjećaj kada se možete staviti u istu rečenicu s nekim od najvećih lica ove franšize", kazao je LeBron James nakon utakmice u kojoj su Lakersi apsolutno dominirali te stigli do 18. pobjede sezone.

U pobjedi je sudjelovao i Ivica Zubac koji je za 11 i pol minuta na terenu dodao šest poena (3/4 za dva) i jedan skok. Najbolji je u redovima Hornetsa bio Malik Monk s 19 poena i pet skokova, Miles Bridges dodao je 17 koševa.

Po prvi puta nakon gotovo godinu dana Phoenix Sunsi upisali su dvije uzastopne pobjede. Posljednji puta to se dogodilo u razmaku od 26. do 29. prosinca 2017. godine, a noćas su, nakon pobjede protiv Dallasa, upisali još jedno slavlje, šesto ove sezone.

Žrtva su bili Minnesota Timberwolvesi koje su Sunsi porazili sa 107:99 i tako im nanijeli 14. poraz ove sezone. Uz to, produžen je tako niz slabih utakmica Wolvesa u gostima, trenutno su na omjeru od samo dvije pobjede i 12 izgubljenih dvoboja.

Utakmica je bila izjednačena tijekom prvog poluvremena, a nijedna momčad nije vodila s više od šest razlike. Gosti su nakon 24 minute igre imali dva poena prednosti (58:56), da bi Sunsi zaostatak pretvorili u tri koša viška na kraju treće četvrtine.

Nakon poena Derricka Rosea na startu posljednje četvrtine Phoenix uzvraća serijom od 11:0 te dolazi do vodstva 96:84. Rose je s pet uzastopnih koševa pokušao vratiti svoju momčad u igru, međutim, bez uspjeha. Wolvesi do kraja nisu ozbiljnije zaprijetili.

Svoju priliku u početnoj petorci jako je dobro iskoristio Dario Šarić koji je zabilježio double-double učinak s 15 koševa, 11 skokova, dvije asistencije i jednom ukradenom loptom. Najbolji je kod Minnesote bio Karl-Anthony Towns s 28 koševa i 12 skokova.

Sunse je do pobjede predvodio Devin Booker s 28 koševa, sedam skokova i sedaam asistencija, T.J. Warren dodao je 21 koš i pet skokova. Dragan Bender nije ulazio u igru.

NBA:
Charlotte Hornets - LA Lakers 100:128
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 107:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!