Zimski sportovi

Marc Gisin i dalje na intenzivnoj njezi s frakturama rebara i ozljedama pluća

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.12.2018.
Marc Gisin i dalje na intenzivnoj njezi s frakturama rebara i ozljedama pluća

Marc Gisin još tijekom subote prebačen je u bolnicu u Švicarskoj gdje se nalazi na intenzivnoj njezi nakon teškog pada tijekom spusta u Val Gardeni...

Pad u spustu koji je u subotu vožen u Val Gardeni obilježio je ovu utrku, a Marc Gisin iapk je prošao bez teških ozljeda kralježnice i glave na što se u prvi mah sumnjalo. Kasnije su talijanski mediji objavili kako su ozljede glave isključene, ali da je došlo do loma zdjelice, no švicarski liječnici nakon dodatnih pretraga eliminirali su i teže ozljede kralježnice.

"Magnetska rezonanca i CT glave pokazali su kako srećom nema nikakvih ozbiljnih ozljeda tog područja. Frakture nekoliko rebara vrlo su bolne, a uzrokovale su i ozljede pluća. Srećom kralježnica nije teže ozlijeđena, tek je nekoliko lakših ozljeda kralješaka. Marc ostaje i dalje na intenzivnoj njezi bolnice u Luzernu gdje će imati svu potrebnu pomoć", potvrdio je švicarski skijaški tim.

Isto tako potvrđeno je kako je Gisin pri svjesti i komunicira s liječnicima i najbližim članovima obitelji, ali otežano jer je još uvijek intubiran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!