Košarka

Bogdanović nastavio dvoznamenkasti niz, Žižić startao protiv Embiida, Wizardsi zaustavili Jamesa

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.12.2018.
Bogdanović nastavio dvoznamenkasti niz, Žižić startao protiv Embiida, Wizardsi zaustavili Jamesa
Foto: EPA

U nedjeljnom programu u NBA ligi nastupila su četvorica Hrvata, a Bojan Bogdanović po običaju bio je najistaknutiji iako je bio ispod svog prosjeka. Lakersi su visoko poraženi u Washingtonu uz neuobičajeno slab nastup LeBrona Jamesa...

Indiana Pacersi upisali su sedmu uzastopnu pobjedu, ovaj put pali su New York Knicksi sa 110:99. Bojan Bogdanović šuterski nije briljirao, ali je još jednom došao do dvoznamenkastog broja poena. Za 34 minute provedene na parketu upisao je 12 poena (3/7 za dva, 1/5 za tri, 3/3 slobodna) dok je tome dodao četiri skoka i tri asistencije. Igrao je i Mario Hezonja na drugoj strani, ali ne posebno dobro i za 13 minuta ubacio je dva poena (1/3 za dva).

Nakon što je propustio 11 utakmica zbog ozljede koljena, Victor Oladipo igra sve bolje, a najbolju utakmicu nakon povratka na parket odigrao je noćas kada je ponovno bio agresivan i precizan te susret završio s 26 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Inače susret je protekao u boljoj igri Pacersa koji su najvećim dijelom susreta bili u vodstvu i na kraju su zasluženo slavili. Devet minuta prije kraja New York je bio na 81:81, ali onda je domaćin ponovno podignuo razinu igre, odvojio se i mirno priveo susret kraju.

Indiana je upisala i drugu ovosezonsku pobjedu protiv Knicksa, a uz Oladipa istaknuli su se i Myles Turner s 24 poena i šest skokova te Domantas Sabonis s 13 poena i 12 skokova. Kod Knicksa Enes Kanter došao je do 20. ovosezonskog double-double učinka s 20 poena i 15 skokova, Tim Hardaway dodao je 19 poena, a Noah Vonleh 12 skokova.

Philadelphiji se vratio Jimmy Butler te je upisana glatka pobjeda protiv Cleveland Cavaliersa. Neočekivano je u startnoj petorci Cavsa odjednom osvanuo Ante Žižić, dobio je 17 minuta i u izravnom dvoboju protiv Joela Embiida ubacio je sedam poena (3/4 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

Sixersi su potvrdili zašto su bolja momčad, imaju veliku širinu, niz odličnih igrača, a Cavsi se ne mogu s ovim kadrom s tim uspoređivati. Još su se u prvoj dionici dobro držali dok ih je služio šut, a čim je on stao, totalno su potonuli.

Embiid je u pobjedničkom sastavu ubacio 24 poena i uhvatio devet skokova dok je sjajan bio Ben Simmons s 22 poena, 11 skokova i 14 asistencija. Iako je u prvom poluvremenu nezgodno pao, JJ Redick ipak je upisao 28 minuta i ubacio 14 poena.

Kod Cavsa po 18 poena upisali su Cedi Osman i Jordan Clarkson (šest skokova). Rodney Hood dodao je 13 poena unatoč dva faula u prvih 70 sekundi susreta.

Sedam minuta dobio je Ivica Zubac u lošem nastupu Lakersa u gostima kod Wizardsa. Čak se i LeBron James kompletno uklopio u sivilo odigravši jednu od svojih najlošijih utakmica u dugo vremena s ubačenih 13 poena uz šut 5/16 iz igre te šest skokova, tri asistencije i četiri izgubljene lopte. Kentavious Caldwell-Pope s 25 poena, šest skokova i pet asistencija. Kyle Kuzma dodao je 20 poena i šest skokova.

Kod Wizardsa briljirao je John Wall s 40 poena, 14 asistencija i šest skokova, Bradley Beal dodao je 25 poena i 12 skokova, Jeff Green 20 poena i sedam skokova, a Thomas Bryant 11 skokova.

Netsi su s osmoricom dvoznamenkastih svladali Hawkse sa 144:127. Ubacili su 16 trica i imali raspoloženog D'Angela Russella koji je ubacio 32 poena uz šest skokova i sedam asistencija.

Josh Richardson s 22 poena i Dwyane Wade s 19 predvodili su Heat do pobjede protiv Pelicansa, a 28 poena i devet asistencija Luke Dončića nije spasilo Dallas protiv Sacramenta. Fox i Hield na drugoj strani upisali su 28 poena.

Nuggetsi su svladali Raptorse 95:86 preokretom u zadnjoj četvrtini i tako su stigli do treće uzastopne pobjede. Nedostajao je Raptorsima Kyle Lowry, Kawhi Leonard je isporučio 29 poena i 14 skokova, ali na kraju je kombinacija Jokić - Murray odnijela pobjedu. Jokić je završio s 26 poena i devet skokova, a Murray je 15 od svojih 19 poena upisao u četvrtoj četvrtini.

NBA:
Indiana Pacers - New York Knicks 110:99
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 105:128
Washington Wizards - Los Angeles Lakers 128:110
Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 144:127
New Orleans Pelicans - Miami Heat 96:102
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 113:120
Denver Nuggets - Toronto Raptors 95:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!