Rukomet

Hrvatski rukometni savez pokušat će vratiti za kvalifikacije nekolicinu iskusnijih rukometašica

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.12.2018.
Hrvatski rukometni savez pokušat će vratiti za kvalifikacije nekolicinu iskusnijih rukometašica
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u play-offu za Svjetsko prvenstvo u Japanu igrat će protiv Njemačke. Izbornik Nenad Šoštarić potvrdio je kako će se razgovarati s nekolicinom iskusnijih igračica kako bi pomogle u tim dvobojima...

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Japanu Hrvatskoj je donio Njemačku. Njemačka je reprezentacija s kojom Hrvatska nema dobre uspomene, nikada je nije svladala, ali izbornik Nenad Šoštarić ne zabrinjava se previše.

"Taj podatak je samo statistika. Dobili smo protivnika protiv kojeg se može igrati, Njemačka ima dosta mladu i visoku reprezentaciju, a u posljednje vrijeme nije tako visoko plasirana", istaknuo je Šoštarić za Večernji list.

Kao što je i najavio još tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj, ovoj mladoj reprezentaciji pokušat će priključiti nekolicinu iskusnijih igračica.

"Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza i ja razgovarat ćemo s nekim iskusnijim igračicama da nam pomognu u kvalifikacijama. Tu mislimo na Penezić, Benko, Milanović-Litre, Grubišić, Jovetić, godine nisu važne, važna je kvaliteta."

Kao što Šoštarić nije nezadovoljan ždrijeb, nezadovoljni nisu niti Nijemci koji su istaknuli kako ne bježe od uloge favorita te vjeruju da su dobro prošli s obzirom na imena na koja su mogli ići.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!