Nogomet

Zoran Mamić uoči polufinala klupskog SP-a: "River je favorit, ali svaka momčad ima mane"

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.12.2018.
Zoran Mamić uoči polufinala klupskog SP-a: "River je favorit, ali svaka momčad ima mane"
Foto: EPA

Pred Al Ainom je utakmica godine, dvoboj protiv River Platea u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, a na klupi arapskog diva sjedi Zoran Mamić. U razgovoru za Vijesti.hr Mamić govori o nastupima na Svjetskom klupskom prvenstvu, Luki Modriću, Dinamu...

Zoran Mamić jedno je od najcjenjenijih trenerskih imena na istoku globusa, a nakon plasmana u polufinale klupskog SP-a, za Vijesti.hr govori o svojim očekivanjima.

U osmini finala vratio se iz mrtvih, stigao 0:3 i nakon ruleta jedanaesteraca izborio četvrtfinale, no priča je u subotu ipak tekla nešto drukčije. Zoran Mamić i njegov Al Ain izborili su polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, a u četvrtfinalu su potopili tuniški Esperance s 3:0. Bolju izvedbu Mamić mlađi nije mogao poželjeti. Uvjerljivo, sigurno, bez ikakve neizvjesnosti – prvi pogodak pao je već u drugoj minuti i otad je sve išlo na mlin njegove momčadi.

''Sigurno da je činjenica što smo se prvi put u povijesti ovog natjecanja vratili od 0:3 pomogla, napunila igrače samopouzdanjem i utjecala i na drugi susret. Ali bile su to dvije potpuno različite utakmice. U prvoj smo, barem u glavama naših igrača bili blagi favoriti dok u ovoj protiv Esperance nije postojao nikakav imperativ. Ipak, najviše je utjecalo što smo se odlično pripremili, detaljno analizirali protivnika, vidjeli dobre i loše strane i imali plan kako doći do pobjede. Naravno, igrači su bili ti koji su nas poslušali i prenijeli plan u djelo te ostvarili fantastičan uspjeh“, skromno će reći Mamić nakon velike pobjede.

U polufinalu čeka River Plate, aktualni prvak Južne Amerike koji je u nedavnom povijesnom finalu, više obilježenog kontroverzama, no samim nogometom, svladao žestokog rivala Boca Juniorse. Iako su na papiru u podređenoj poziciji, Mamić će reći – svaka momčad ima svoje mane.

“Gledao sam ih u finalu Cope Libertadoresa. To je jedna od onih utakmica koje se 'moraju' gledati. River je odlična momčad, veliki klub, imaju igrače za kojima je 'luda' cijela Europa i sigurno i oni u susret protiv nas ulaze kao favoriti, ali pripremit ćemo se dobro, svaka momčad ima dobrih i loših strana te ćemo sigurno dati sve od sebe. Hoćemo li uspjeti ili ne, vidjet ćemo u utorak."

Više pročitajte na Vijesti.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!