Zimski sportovi

Lindsey Vonn u siječnju se vraća utrkama, povratak se planira u St. Antonu

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.12.2018.
Lindsey Vonn u siječnju se vraća utrkama, povratak se planira u St. Antonu
Foto: EPA

Lindsey Vonn još uvijek se oporavlja od ozljede ligamenta koljena, ali povratak na snijeg sve je bliži. Za nešto manje od mjesec dana kreće serija brzih utrka, a Vonn planira povratak za to razdoblje...

Neposredno prije početka prave sezone, na treningu spusta Lindsey Vonn nezgodno je pala i zaradila ozljedu ligamenta koljena. Srećom nije bila riječ o toliko težoj ozljedi da bi morala na operaciju, ali još uvijek je van staze i ne nastupa.

Sredinom siječnja na rasporedu su tri uzastopna vikenda s brzim utrkama i Vonn planira povratak na stazu u tom razdoblju.

"To je ono čemu se nadamo, to je naš plan. Još uvijek je u fazi rehabilitacije, radi na snazi i kondiciji. Idemo od dana do dana i ovisit će o tome kako će sve izgledati kada ponovno bude u punom treningu", istaknuo je trener američke reprezentacije Paul Kristofic.

12. i 13. siječnja na rasporedu su utrke u St. Antonu, nakon toga slijedi Cortina d'Ampezzo, a zatim Garmisch-Partenkirchen. Vonn planira nastup i na Svjetskom prvenstvu u Areu koje je na rasporedu u veljači.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!