Nogomet

Mamić s Al-Ainom protiv River Platea u borbi za finale, Argentinci veliki favoriti

Jan Šneler • utorak, 18.12.2018.
Mamić s Al-Ainom protiv River Platea u borbi za finale, Argentinci veliki favoriti
Foto: EPA

U polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, nogometaši Al-Aina će na svom stadionu dočekati prvake Južne Amerike, River Plate. Iako nitko ne daje velike šanse emiratskom klubu, trener Zoran Mamić vjeruje u uspjeh svoje momčadi...

Nakon uzbuđenja u uzvratu finala Cope Libertadores, nogometaše River Platea očekuju novi izazovi. U današnjem polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva igraju protiv Al-Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Trener Al-Aina je Zoran Mamić koji želi sa svojom momčadi doći do samoga kraja i u Abu Dhabiju igrati protiv Real Madrida.

Al-Ain je odigrao već dva susreta u proteklih šest dana, protiv Wellingtona i Esperance Tunisa te je uspio slaviti. Protiv Novozelanđana prolaz je došao velikim preokretom nakon jedanaesteraca, dok su Tunižane dobili s 0:3. Radi se o odličnoj momčadi koja je svakako motivirana igranjem na svom stadionu, ali isto tako i činjenicom da ih samo jedan susret dijeli od velikog finala.

Što se tiče River Platea, jasno je kako oni u ovu utakmicu ulaze kao veliki favoriti i to ne skriva niti jedna strana. Prvaci Južne Amerike često su protivnici u finalu prvaku Europe i mnogi vjeruju da će takav slučaj biti i ove godine. "Gosti" iz Argentine su se mogli oporaviti nakon finala Cope Libertadores protiv Boce Juniors i sada sigurno optimistično kreću u pohod na završni susret.

Iako se to još ne može reći, za vjerovati je da će u finalu biti Real Madrid koji igra u polufinalu protiv japanske Kashime.

"Ovo je velika prilika da Al-Ain uđe u povijest. Igrali smo do sada dobar turnir, ali želimo još više. Imamo veliko poštovanje prema protivniku. Bit će teško, najteže do sada. Nisam siguran da smo igrali protiv težeg protivnika u službenom susretu. Moramo iskoristiti ovu priliku, uživati i slaviti. Ne moramo ništa drugačije učiniti, samo zabiti više golova od Rivera", prenosi emiratski National izjavu Mamića.

Susret je na rasporedu u 17.30 sati.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
River Plate - Al Ain (17.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!