Nogomet

Veliko iznenađenje: Mamićev Al Ain šokirao River Plate i ušao u finale Svjetskog klupskog prvenstva

Mihaela Bradovski • utorak, 18.12.2018.
Veliko iznenađenje: Mamićev Al Ain šokirao River Plate i ušao u finale Svjetskog klupskog prvenstva

Al Ain je prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva. U polufinalu je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirao prvaka Južne Amerike River Plate. Nakon 90 i 120 minuta bilo je 2:2 da bi u raspucavanju Al Ain bio bolji s 5:4...

Sjajno prvo polufinale Svjetskog klupskog prvenstva. Zoran Mamić ostvario je ogroman uspjeh plasmanom u finale Svjetskog klupskog prvenstva pobjedom nakon jedanaesteraca protiv River Platea.

U odličnom susretu Al Ain je prvi stigao do vodstva, River Plate je brzo napravio preokret, ali domaćin se vratio i susret je otišao u produžetke iako su Argentinci imali kazneni udarac u regularnom dijelu.

Al Ain je poveo već u trećoj minuti kada je Barman ubacio iz kornera, Marcus Berg minimalno je dirao loptu koja prolazi Armaniju kroz noge i ulazi u gol.

Kratko je trajala euforija domaćina, već u 16. minuti gosti su bili u prednosti. Oba pogotka postigao je Rafael Borre, obrana Al Aina nije najbolje reagirala i River je preuzeo vodstvo.

Igralo se vrlo dinamično na obje strane, a u završnici prvog dijela domaćin je nakratko proslavio izjednačenje. El Shahat poslao je loptu u mrežu, ali nakon što je pregledana snimka, Rocchi je ispravno dosudio zaleđe.

Vrlo brzo u drugom dijelu ipak je Al Ain došao do poravnanja. Sjajni Brazilac Caio odlično je reagirao u 16 metara i lijepo pogodio za 2:2.

Na sredini drugog dijela dosuđen je posve ispravno kazneni udarac za Argentince, ali Martinez je opalio punom snagom i gotovo srušio gredu te nije iskoristio ogromnu priliku.

Do kraja susreta bilo je prilika na obje strane i u regularnom dijelu i u produžecima, a odluka je ipak pala s 11 metara.

Al Ain je realizirao svih svojih pet pokušaja da bi u petoj seriji Eissa obranio penal Enzu Perezu i odveo Al Ain u povijesno finale.

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča između Real Madrida i Kashime.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!