Nogomet

Real Madrid kreće u obranu naslova, opasna Kashima nije za podcijeniti

Jan Šneler • srijeda, 19.12.2018.
Real Madrid kreće u obranu naslova, opasna Kashima nije za podcijeniti
Foto: EPA

Nakon jučerašnje pobjede Al-Aina nad River Plateom, u drugom polufinalu susrest će se japanska Kashima i madridski Real. Real želi doći do trećeg naslova svjetskog klupskog prvaka u nizu, ali stanje u momčadi daleko je od idealnog...

Na rasporedu je druga polufinalna utakmica Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Španjolski Real Madrid i japanska Kashima borit će se za mjesto u finalu protiv Al-Aina kojeg vodi Zoran Mamić. Iako je uobičajeno da europski prvak osvaja ovaj naslov (od 13 naslova njih 10 osvojile europske momčadi), stanje u Real Madridu nije idealno.

Svi mogući trofeji, porušeni rekordi, najbolji igrač svijeta u momčadi i još uvijek sjajan roster nisu donijeli Realu sreću ove sezone. Odlazak Cristiana Ronalda i Zinedinea Zidanea oslabio je Real, a sada već novi-stari trener Santiago Solari ne djeluje kao osoba koja može promijeniti stvari na bolje. Jasno, Real ne izgleda katastrofalno, ali za prvaka Europe slabi rezultati uvijek se gledaju s povećalom.

"Fokusirani smo na utakmicu s Kashimom. Svi naši igrači radili su jako naporno. Motivirani su i optimistični jer imaju prilike igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu. Momčad Kashime gotovo je ista kao prije dvije godine. Imaju snažne, vrhunske strane i domaće igrače koji su brzi i tehnički potkovani. Sasvim sigurno su opasan protivnik i očekuje nas uzbudljiva utakmica", prenosi emiratski National izjavu trenera Reala.

Real je igrao prije dvije godine s Kashimom u finalu natjecanja i tek nakon produžetaka uspio doći do naslova. Jasno je kako se radi o odličnoj momčadi, osvajaču azijske Lige prvaka i protivniku koji će namučiti Real. Ipak, bez obzira na Solarijeve izjave, razlika u kvaliteti momčadi je vidljiva. Real ima širi roster, iskusnije igrače i ako će se Madriđani posložiti i ozbiljno shvatiti susret, mjesta za paniku nema.

Pitanje je samo koliko im je stalo do ovog trofeja i jesu li trenutno psihički spremni svladati opasnog protivnika. Nadajmo se kako će Luka Modrić uspjeti doći do još jednog trofeja s kojim bi zaokružio fantastičnu godinu.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Kashima Antlers - Real Madrid (17.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!