Nogomet

Real Madrid na krilima Baleovog hat-tricka do dvoboja s Mamićevim Al Ainom

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.12.2018.
Real Madrid na krilima Baleovog hat-tricka do dvoboja s Mamićevim Al Ainom
Foto: EPA

Jedan Hrvat bit će okrunjen za klupskog svjetskog prvaka. U finalu će se u subotu sastati Al Ain pod vodstvom Zorana Mamića i madridski Real čije boje brani Luka Modrić...

Real Madrid nije dozvolio iznenađenje poput River Platea. Slavio je u polufinalu protiv Kashime s 3:1, ne može se govoriti o nekom spektakularnom nastupu, ali i to je bilo sasvim dovoljno.

Gareth Bale bio je ubojit, postigao je sva tri pogotka za Madriđane i odveo ih do visoke prednosti koju su Japanci uspjeli smanjiti u nastavku susreta, no ne i ozbiljnije zaprijeti europskom prvaku.

Počelo je opasno za Madriđane koji su mogli ući u zaostatak gotovo identično kao i River Plate protiv Al Aina. Nakon ubačaja u peterac u početnim minutama, Realova obrana loše je reagirala, nekoliko igrača Kashime pokušalo je ugurati loptu u praznu mrežu, ali nisu uspjeli.

Real je brzo preuzeo kontrolu nad susretom, vidjelo se koliko je kvalitetniji u posjedu, a Kashima je igrala s dosta respekta. U završnici prvog poluvremena Madriđani su i poveli. Marcelo je pronašao u 16 metara Balea koji odlično koristi tu situaciju i dolazi do pogotka.

U drugom dijelu u samo dvije minute razmaka Real je došao do ogromnih 3:0. Bale je prvo iskoristio veliku pogrešku obrane Kashime, ukrao loptu i poslao je u praznu mrežu, a zatim u 55. minuti još jednom Marcelo dodaje, a Bale zabija. Doija na konačnih 3:1.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu kod Reala, a loša vijest za Solarija je ozljeda Asensija koji je morao neplanirano s travnjaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani19.12.2018. u 21:22
    Ma nemaju oni šanse kontra Zokija
    Bogomdani