Košarka

Zadrani protiv FMP-a idu po petu pobjedu u ABA ligi

Jan Šneler • petak, 21.12.2018.
Zadrani protiv FMP-a idu po petu pobjedu u ABA ligi

U sklopu 12. kola regionalne ABA lige, košarkaški Zadra će na svom parketu ugostiti FMP iz Beograda. Vrlo važan dvoboj za obje momčadi koje žele pobjedom krenuti prema sredini ljestvice...

Nakon niza slabijih rezultata, košarkaši Zadra su u protekla četiri kola stigli do dvije pobjede i malo popravili stanje na tablici. Ipak, tek jedna pobjeda je razlike između sedmog i posljednjeg 12. mjesta što govori o ovosezonskoj izjednačenosti ekipa.

Večeras Zadar igra protiv FMP-a koji ima identičan omjer (4-7). Pobjedom bi Zadrani napravili dobar posao jer ne samo što bi popravili slab učinak u domaćim utakmicama (tek jedna pobjeda u pet ogleda), nego bi i došli do pete pobjede kojom bi se nakratko odvojili od velikog društva iz donjeg doma.

Trener Ante Nazor smatra kako njegova momčad mora pokazati da zaslužuje doći do pobjede i ističe kako su disciplina i koncentracija ključni.

"Jako respektiram ovu ekipu i zaista nam neće biti lagan zadatak budući da je to mlada ekipa koja igra jako moderno i koja viškom borbenosti, skoka pokriva svoje nedostatke i mi zaista tu moramo imati čvrst odgovor. Ne smije se dogoditi da se oni ugodno osjećaju na našem terenu, posebno od starta trebamo nametnuti defenzivnu agresiju i nastojati kontrolirati skok; te dvije stvari su ključ. Budući da se radi o jednoj takvoj ekipi koja će svaku grešku, a najviše što se tiče izgubljenih lopti, kazniti, nameće se neka kontrola ritma igre koja je nedostajala i zadnji put da nas vodi kroz cijelo vrijeme. Ako disciplina nije čista, situacija da se odigra sistem do kraja i da u okviru tog balansa tražimo čistu situaciju a to će nam dati da se pametno vratimo natrag u obranu. Ima mladih igrača koji igraju izvan obruča, nastoje ostvarivati prednost. Zaista moramo tu biti maksimalno borbeni i koncentrirani. Moramo respektirati protivnika i biti jako fokusirani", rekao je Nazor za službene stranice Lige.

U suprotnom taboru iznimno respektiraju današnjeg protivnika. Iako FMP ima svojih problema u momčadi, ne dolazi s bijelom zastavom i smatra kako može zakomplicirati stvari. Blagi favorit je domaća momčad, a prema riječima gostujućeg trenera, FMP mora igrati hrabro i pametno.

"Ekipa Zadra je prošlo kolo pobijedila Igokeu na domaćem terenu što im je bila prva pobjeda kod kuće. Sigurno su jako motivirani da nastave s pobjedama. Kvalitetna je to ekipa s puno iskusnih igrača. Nadam se da smo izvukli pouke iz prethodnih poraza. Moramo igrati hrabro, pametno i s velikom energijom ukoliko želimo doći do pobjede koja bi nam puno značila", dodao je trener gostiju Vlada Jovanović.

Susret počinje u 20 sati.

ABA liga, 12. kolo:
Zadar - FMP (20.00)

FOTO: FMP

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!