Nogomet

Tomić za Sportnet: "Od travnja smo održavali nevjerojatno visoku razinu forme, pad je morao doći"

Branimir Korać • petak, 21.12.2018.
Tomić za Sportnet: "Od travnja smo održavali nevjerojatno visoku razinu forme, pad je morao doći"
Foto: FaH

Lokomotiva je završila prvi dio sezone na četvrtom mjestu na ljestvici, samo tri boda iza drugoplasiranog Osijeka. U klubu su iznimno zadovoljni sezonom što u razgovoru za Sportnet potvrđuje i trener Goran Tomić...

Iza Lokomotive je odlična polusezona, vrlo kvalitetni nastupi, a pratili su ih i jednako takvi rezultati. Goran Tomić odrađuje sjajan posao u Lokomotivi, Lokosi izgledaju kao prava momčad i nikome nisu poželjan protivnik.

Jedno vrijeme Lokomotiva je bila i prvi pratitelj Dinama na ljestvici, ali u završnici sezone ipak je došlo do malog pada.

"Kada gledamo u kompletu, možemo biti jako zadovoljni napravljeni. Ostali smo na samo tri boda do drugog mjesta i tu ostaje malo žal na kraju. Malo smo u završnici polusezone zaštekali s bodovne strane", kaže Tomić.

Trener Lokomotive kaže kako se takvo što i moglo očekivati. Jednostavno je forma jako dugo bila na najvišoj mogućoj razini i pad se morao dogoditi.

"Da smo dobili Goricu u zadnjem kolu, bilo bi fenomenalno iako smo i ovako zadovoljni. Još od travnja držali smo jako visoku razinu forme, prošlu sezonu završili smo sjajno, tako smo nastavili i u pripremama pa onda i u sezoni. Bilo je vrlo malo poraza i padova, a on se očekivao. Iako sam mislio da će i ranije doći jer je nemoguće tako dugo igrati na toj razini, došao je tek pred kraj sezone. Tu je dosta razloga za takav rasplet, ušli smo u razdoblje sezone kada nismo bili baš kompletni, sustigle su nas ozljede i kartoni te je tako završilo."

Ako se za neku momčad može reći da je idealan spoj mladosti i iskustva, onda je to Lokomotiva. Mladi igrači imaju priliku, napreduju, a tu je i nekolicina starijih koji sve to drže na okupu.

"Jako sam zadovoljan kako mlađi igrači napreduju. Kastratijev napredak u samo 11 mjeseci od juniora pa do današnjeg dana je enorman. Tek mu je 19 godina, a već je ozbiljan igrač. Vratar Grbić je još mlad, Jakić se isprofilirao u veznom redu, tu su i Ivanušec, Karačić, zadnja linija nam izgleda jako ozbiljna, naprijed se Radonjić potvrdio, Uzuni jako napreduje, uglavnom puno je tu igrača koji su napravili iskorak."

Žalite li za nečim iz prvog dijela sezone? Primjerice Kup, Lokomotiva je imala vodstvo i situaciju pod kontrolom do potpuno nepotrebnog isključenja Uzunija nakon čega se susret okrenuo na stranu Rijeke.

"Jako žalim za tim susretom. Ali to je nogomet, dogode se neke stvari na koje ne možete utjecati. Uzunijevo isključenje okrenulo je sve. No niti u tom susretu nismo bili kompletni, a u nekim situacijama trebate imati sreće. Da nam je Rijeka došla mjesec dana prije kada smo igrali sjajno i nitko nam nije mogao ništa, danas bi mi bili u polufinalu Kupa."

Ono što ne treba posebno napominjati je da ova momčad ima još dosta prostora za napredak iako se čini da je stabilizirana i standardizirana u svim linijama.

"Točno je, standardizirali smo se. Primali smo kroz cijelu sezonu jako malo golova, ali u završnici smo popustili baš u fazi obrane i to obrane u cjelini. Tu smo primili golove od Dinama, Osijek, gorice iz prekida koji su jako bitni i to nam se odrazilo na rezultat. Moramo tu još raditi, moramo se i vratiti onoj našoj nogometnoj bazi i igrati kao na početku. Napad nam je sve donedavno bio sjajan, drugi smo po efikasnosti odmah iza Osijeka."

I Tomić kao i ostali treneri vidi kako je napravljen napredak ove sezone u smislu porasta kvalitete.

"Puno smo dobili s tim novim terenima i automatski je porasla kvaliteta nogometa. Tu je Dinamo koji je kategorija iznad svih ostalih i igra stvarno odlično, a sve ostale utakmice us na stvarno vrlo visokoj razini. Igra se četverokružno, taktički nema puno prostora za neka iznenađenja, sve utakmice su teške i zanimljive."

Po pitanju raspleta prvenstva, ne bi trebalo biti nekih značajnijih iznenađenja.

"Bit će jako zanimljivo u nastavku sezone. Dinamo je priča za sebe, a Rudeš je praktički otpisan, no ostali se svi za nešto bore. Bit će vrlo zanimljivo i u borbi za Europu i za opstanak, Hajduk se diže, dosta je klubova koji će tražiti visok plasman."

"Mi krećemo 4. siječnja, u Zagrebu ćemo biti do 17., a onda idemo za Medulin. Tamo ćemo biti do 27. siječnja i sudjelovati na već tradicionalnom turniru."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!