Sportnet

Zubac: "Mogao sam bolji posao napraviti u prvom poluvremenu, ali mislim da sam bolje odigrao u drugom"

Petar Jenjić • subota, 22.12.2018.
Zubac: "Mogao sam bolji posao napraviti u prvom poluvremenu, ali mislim da sam bolje odigrao u drugom"
Foto: EPA

Ivica Zubac nakon utakmice je rekao kako je poena i skupljanje skokova na početku susreta jako pomoglo u skidanju pritiska. Istaknuo je i to kako je puno bolje odigrao drugo, za razliku od prvog poluvremena...

S obzirom na izostanak JaValea McGeeja, priliku da krene u početnoj postavi dobio je Ivica Zubac što hrvatski centar nije propustio iskoristiti. U pobjedi svojih Lakersa dodao je 16 koševa i 11 skokova, a kako sam kaže, radio je jako puno za ovaj trenutak.

"Startao sam u nekoliko utakmica u svojoj prvoj sezoni, ali sada je drugačije jer se borimo za doigravanje. Znao sam da se moram pokazati. Radio sam jako puno da dođem do ovog trenutka jer ako nekoga ne bude u sastavu, moram biti na raspolaganju. Kada sam unutra pokušavam raditi jednostavne stvari, postavljati blokove, zakucavati, repozicionirati se, a u obrani raditi ono što nam trener kaže."

U završnici utakmice blokirao je nekadašnjeg suigrača Juliusa Randlea.

"Osjećao sam se jako dobro. Još otkad sam došao u ligu natjeravao me po treninzima tako da sam se osjećao dobro kada sam ga mogao blokirati. To nam je pomoglo da dođemo do pobjede."

Ističe kako je odigrao puno bolje u drugom poluvremenu, nego je to bio slučaj u prvom.

"Kada su mi rekli da bi mogao krenuti u prvoj petorci ako Julius bude igrao, bio sam sretan jer bih krenuo u početnoj postavi i znao sam što će on napraviti. Bio sam spreman za njega, mogao sam bolji posao napraviti u prvom poluvremenu, ali mislim da sam bolje odigrao u drugom poluvremenu."

Prvi poeni na utakmici bili su ujedno njegovi, a kako sam dodaje, to je skinulo dosta pritiska s njega.

"Skinulo je jako puno pritiska s mene, igram s ovim momcima, borimo se za doigravanje, a 14 ekipa na Zapadu može ući u doigravanje. Izgubili smo dvije utakmice zaredom, znali smo da večeras moramo pobijediti i nakon što sam postigao nekoliko poena i skupio nekoliko skokova to je skinulo pritisak s mene."

"Uvijek zabijam kada za to imam priliku i mislim da mogu zabijati, ali to nije moja uloga u ekipi. Moja je uloga igrati dobru obranu, zatvoriti reket, postavljati blokove, skupljati skokove i to je to", dodao je Zubac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!