Nogomet

Real ide po treći uzastopni naslov svjetskih prvaka, Mamić i Al-Ain najavljuju borbu do kraja

Jan Šneler • subota, 22.12.2018.
Real ide po treći uzastopni naslov svjetskih prvaka, Mamić i Al-Ain najavljuju borbu do kraja
Foto: EPA

Na rasporedu je finalni susret Svjetskog klupskog prvenstva, a uz veliki Real Madrid igrat će Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Iako su prvaci Europe veliki favoriti, iz emiratskog kluba najavljuju kako se ne planiraju predati...

Velika, gotovo sigurno najveća utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri je pred Zoranom Mamićem. Tek jedan susret njega i njegovu momčad dijeli od naslova svjetskih prvaka. Eventualno osvajanje tog trofeja bilo bi veliko čudo jer je većina očekivala finale Real Madrid i River Plate. Ipak, Al-Ain je pokazao karakter te u dva navrata, protiv Wellingtona i River Platea prošao nakon boljeg izvođenja jedanaesterca.

Danas im s druge strane stoji ipak znatno opasniji i kvalitetniji protivnik. Riječ je o prvacima Europe i aktualnim svjetskim prvacima. Iako ove sezone ne djeluju nimalo uvjerljivo i bore se s problemima u momčadi, u Realu vole osvajati trofeje i ne treba sumnjati kako će igrači ozbiljno shvatiti današnji susret.

"Svi su očekivali da će River pobijediti, ali ne možemo govoriti o iznenađenjima kada smo viđali slične rezultati u prethodnim godinama. Osvojiti naslov treći put zaredom bio bi fenomenalan uspjeh za ove igrače. To bi bilo bez presedana i ovo je velika prilika", rekao je trener Reala Santiago Solari.

Što se tiče Al-Aina, njihov plan je vrlo jasan. Čvrsta obrana i vrlo učinkovit napad. Druge opcije nema jer objektivno niti jedan igrač Al-Aina ne bi pronašao mjesto u Real Madridu. Veliki je nesrazmjer u kvaliteti, iskustvu, širini klupe, ali nogomet nije egzaktna znanost i iznenađenja su uvijek moguća.

"Mi smo kao Smart koji ide na Mercedes, ali svako toliko Smart pobijedi Mercedes. Snaga Reala je njihova cijela momčad, svaki igrač može napraviti razliku. Čak i u obrani imaju Ramosa, Carvajala, Marcela, Varanea. Presudan može biti bilo tko, tako da se ne možemo koncentrirati samo na napadače, već na cijelu momčad", prenosi Sky sports izjavu Mamića.

Od 17.30 kreće susret u Abu Dhabiju na Zayed Sport City stadionu koji prima više od 43 tisuće gledatelja. Treba očekivati da će biti pun jer domaći Al-Ain kreće po naslov protiv velikog Real Madrida. Hrvatskim navijačima zanimljiv je i mini hrvatski ogled. Najbolji igrač svijeta Luka Modrić s jedne strane i mogući heroj Ujedinjenih Arapskih Emirata, Zoran Mamić s druge strane.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:
Real Madrid - Al-Ain (17.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!