Nogomet

Luka Modrić strijelac i asistent u finalu Svjetskog klupskog prvenstva!

Branimir Korać • subota, 22.12.2018.
Luka Modrić strijelac i asistent u finalu Svjetskog klupskog prvenstva!
Foto: EPA

Madridski Real obranio je titulu svjetskog klupskog prvaka. U finalu je nadigrao Al Ain s 4:1 uz sjajan nastup Luke Modrića koji je bio strijelac i asistent.

Veliko finale Svjetskog klupskog prvenstva između Al Aina i Real Madrida okončano je pobjedom Reala 4:1. Madriđani su vrlo rano krenuli prema pobjedi, a za to je zaslužan Luka Modrić koji je doveo Madriđane u vodstvo u 14. minuti.

Modrić je dobio loptu na 18 metara, odmah opalio nisko u suprotni kut i ona je završila u mreži.

Neposredno prije gola Modrića, Al Ain je propustio sjajnu priliku kada je Sergio Ramos odbio loptu s gol linije.

Momčad Zorana Mamić trudila se, pokušavala je biti što ravnopravnija europskom prvaku i s obzirom na ogromnu razliku u individualnoj kvaliteti još se dobro i držala.

Madriđani su nakon postignutog pogotka propustili niz prilika, iz sjajne pozicije promašivali su Vazquez, Bale, Benzema, a još jednu sjajnu priliku imao je i Luka Modrić koji je u 40. minuti odlično opalio iz voleja sa 17 metara, ali vratar domaćina brani.

I u nastavku susreta Madriđani su bili bolji i stigli su do zasluženog povećanja prednosti krasnim golom Llorentea koji je iz trka iz prve pogodio s više od 20 metara.

U 79. minuti Al Ain je primio i treći pogodak, prste u njemu imao je Modrić koji je sjajno ubacio iz kornera, točno na glavu Sergija Ramosa koji lakoćom zabija za 3:0.

Pet minuta prije kraja i Al Ain došao je do pogotka, nakon ubačaja Caia iz prekida, Shiotani glavom pogađa za smanjenje zaostatka.

U samoj završnici Vinicius je "isprovocirao" i četvrti gol, strijelac autogola bio je Yahia Nader.

Real tako treći put zaredom osvaja ovu titulu, a četvrti put ukupno čime je prestigao Barcelonu koja je dosad imala tri trofeja i jedno drugo mjesto.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:
Real Madrid - Al Ain 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!