Ostali sportovi

Luka Modrić i Sandra Perković najbolji sportaši Hrvatske u 2018. godini

Branimir Korać • srijeda, 26.12.2018.
Luka Modrić i Sandra Perković najbolji sportaši Hrvatske u 2018. godini
Foto: FaH

U tradicionalnom izboru sportaša godine koji organiziraju Sportske novosti, Luka Modrić i Sandra Perković osvojili su pojedinačne titule, a nogometaši i reprezentacija u samostrelu uzeli su ekipne titule...

Već tradicionalni izbor najboljih u tekućoj godini donio je nova priznanja za Luku Modrića i Sandru Perković, a posebno jaka konkurencija bila je za najbolju momčad godine gdje su dodijeljene posebne nagrade.

U užoj konkurenciji za najbolju ekipu godine bile su reprezentacije u samostrelu i odbojci te stolnotenisačice Dr. Časla, a reprezentacija u samostrelu osvojila je nagradu za najbolju ekipu godine kao i 2017. Zlato na Europskom prvenstvu obilježilo je sezonu, a Valentina Pereglin proglašena je za najbolju u prošloj sezoni na svečanosti u Moskvi.

Paklena konkurencija bila je u izboru za najbolju momčad godine. Hrvatska nogometna reprezentacija je četvrti put u povijesti osvojila titulu najbolje momčadi, naravno da je rezultat u Rusiji i drugo mjesto na svijetu odigralo ključnu ulogu, a iza sebe ostavili su svjetske prvake braću Sinković i tenisku reprezentaciju.

Tri posebne nagrade dobili su Davis Cup reprezentacija, braća Sinković i braća Šime i Mihovil Fantela, redom osvajači svjetskih zlata za koje su Sportske novosti pripremile posebna priznanja.

U kategoriji fair playja nagradu je dobio Marin Ranteš, najbolji hrvatski predstavnik u BMX-u. Na Svjetskom kupu Ranteš je pomogao australskom konkurentu i dao mu je kotač, a na kraju ga je Australac preskočio u poretku. "Nije bilo dvojbe, mi smo kao obitelj i u tom trenutku nisam razmišljao o pobjedi. Prijatelju je trebala guma, da pokaže što je cijelu godinu radio, nije bilo dvojbe", rekao je Ranteš.

Najlakši izbor bio je za najbolju sportašicu, tu je apsolutno dominirala kao i proteklih godina Sandra Perković sedmi put zaredom osvojivši ovu titulu. Iza sebe ostavila je kuglačicu Ines Maričić i ultramaratonku Nikolinu Šustić Stanković.

U konkurenciji za najboljeg sportaša bili su Mate Pavić, šahist Ivan Šarić i Luka Modrić, a nagradu je osvojio Modrić, još jedno njegovo veliko priznanje u godini iz snova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!