Nogomet

Poslastica za kraj godine, Rangersi i Celtic traže pobjedu u novom Old Firmu

Jan Šneler • subota, 29.12.2018.
Poslastica za kraj godine, Rangersi i Celtic traže pobjedu u novom Old Firmu

U 21. kolu škotskog Premiershipa susret će se Rangers i Celtic. Navijačima iznimno važni Old Firm mogao bi donijeti brojna uzbuđenja jer su klubovi vrlo blizu pozicionirani na tablici - razlika je svega tri boda...

Još jedan veliki derbi nas očekuje u ranim poslijepodnevnim satima. Popularni Old Firm je na rasporedu, vjerovali ili ne 415. po redu (u svim natjecanjima od davne 1890. godine). Velika je to tradicija, veliko rivalstvo za koje su navijači bili zakinuti neko vrijeme dok se Rangers penjao po nižim ligama.

Ove sezone, oba kluba stoje sjajno na tablici. Celtic ima 42 boda i susret manje, Rangersi tri boda manje. Jasno, ovaj susret mogao bi biti ključan za daljnji razvoj događaja, ali bez obzira što se slažemo sa Stevenom Gerrardom koji se žali kako mnogi misle da u Škotskoj treba samo pobijediti u dvije utakmice, prvenstvo definitivno neće biti odlučeno danas.

Malu prednost u današnjem dvoboju mora dobiti Celtic. Iako imaju dosta upitnika s ozlijeđenim igračima, objektivno po rosteru djeluju kao jača momčad. Uz sve to u odličnoj su formi jer su u protekla tri kola postigli 10 pogodaka. Oni su svjesni kako bi napravili veliku stvar pobjedom na gostujućem terenu i ovaj susret mogao bi im donijeti puno više od tri boda.

"Moramo pristupiti susretu kao uvijek i igrati našu igru. Poštujemo Rangerse koji su dobra momčad, imali su vrlo dobrih rezultata ove sezone, ali koji god rezultat bio na kraju susreta, mi možemo biti samo u dobroj ili vrlo dobroj poziciji", prenosi TalkSport izjavu trenera Celtica Brendana Rodgersa.

Rodgers je napomenuo kako je ljut zbog činjenice da navijači Celtica nisu dobili mjesta kao u ranijim susretima. Umjesto 7.000 karata, gostima je na raspolaganju svega 750. To će dodatno podići tenzije, ali pokazuje kako Rangersi čine sve da naprave preduvjete za pobjedu svoje momčadi.

"Klub uvijek mora težiti vrhu. To su mi rekli kad sam dolazio i to se nije promijenilo. Ovdje sam da pobjeđujemo. To je moj način rada i neće se nikada promijeniti. Pokušavam biti otvoren i iskren prema igračima. Imam velikog poštovanja prema svakome od njih. Moja jedina poruka igračima je da daju još malo jer smo blizu cilja. Siguran sam da će slično reći i Rodgers svojim igračima", dodao je trener Rangersa Steven Gerrard.

Oba trenera jako se dobro poznaju, još iz Liverpoolovih dana i među njima sigurno nema tolikih tenzija kao što bi se očekivalo do trenera dva rivala. Na ovom velikom derbiju sudjelovat će i hrvatski igrači. U redovima Celtica očekuje se nastup Joze Šimunovića od prve minute. Što se tiče Rangersa, Borna Barišić je pod upitnikom, dok bi šansu s klupe trebao čekati Nikola Katić. Utakmica počinje u 13.30.

Škotski Premiership, 21. kolo:
Rangers - Celtic (13.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!