Rukomet

Podravka Dolcela potvrdila naslov

Boris Bilas • četvrtak, 20.04.2000.

RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA, žene, 3. kolo

KRAŠ - PODRAVKA DOLCELA 23:25 (13:8)

Dvorana II Doma Sportova
Suci: Josić i Rudić.

Kraš: Baković, Starčec 4, Pušić, Golubić 2, Skaramica, Matutinović, Janeš 3, Nemaškalo 4, Jelčić, Trivić, Mitrović 8 (4), Poljak 2

Podravka Dolcela: Vresk 5, Koljanin, Damjanić 5, Raguž 3(1), Mihoci 8(4), Stančin, Štević 2, Šarić, Knezović, Suljić, Tatari

Obrane: Baković 4, Jelčić 3; Stančin 12, Knezović 3
Isključenja: Kraš 4 minute, Podravka 8 minuta
Sedmerci: Kraš 4(4) Podravka 6(5)

Rukometašice Podravke Dolcele potvrdile su novi naslov državnih prvakinja pobjedom nad Krašom 25-23 (8-13) u trećem kolu Lige za prvaka.

Podravka je do pobjede došla dobrom igrom u drugom poluvremenu koje je dobila 17-10, dok je igra u prvom djelu bila ispod razine višestrukih prvakinja Hrvatske. S druge strane rukometašice Kraša mogu žaliti za propuštenom prilikom da nakon dugo vremena pobjede Podravku pogotovao jer su u prvom poluvremenu potpuno nadigrali gošće.

Kraš je u prvom djelu bio bolja ekipa koja je kontrolirala rezultat i što je najvažnije zagrepčanke nisu dozvolile gošćama da nametnu svoj ritam igre.

Nakon početne rezultatske ravnoteže Slatke na polovici prvog poluvremena stvaraju razliku od četiri gola (8-4) koju su do kraja poluvremena bez problema sačuvale tako da se na odmor otišlo s njihovom velikom prednošću 13-8.

U drugom poluvremenu vidjeli smo drugu utakmicu, Pdravka se razigrala, a Kraš potpuno stao. Podravka je već u 35. minuti stigla do -1, a u 45. minuti su prvi put i povele sa 17-16. U tom djelu utakmice na parketu je bila samo jedna momčad, dok su rukometašice Kraša bile potpuno dekoncentrirane kako u napadu tako i u obrani. Ipak utakmica je do kraja bila neizvjesna pa su rukometašce Podravke tek u posljednje dvije minute osigurale pobjedu i novi naslov prvakinja Hrvatske

Podravka je tako potvrdila da je nedodirljiva u domaćim natjecanjima i nadamo se da će se sljedeče godine dovoljno pojačati pa da i u Europi ponovno bude jedan od značajnijih faktora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!