Nogomet

Pudić prijevoz i BTP Sesvete odigrali ljepoticu dana, Monika Conjar postigla šest golova

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 30.12.2018.
Pudić prijevoz i BTP Sesvete odigrali ljepoticu dana, Monika Conjar postigla šest golova

Kako se MC Plus Zagreb Winter Cup približava svojoj završnoj fazi, utakmice su postale sve borbenije i neizvjesnije. Neki sastavi već su osigurali prolazak u daljnji krug natjecanja, a u prostorima NC Šalate na zagrebačkom Velesajmu odigrali su se 29. prosinca neki od završnih susreta po skupinama...

U sklopu HEP ženskog futsal turnira Meteora produkcija je u prvoj utakmici svladala ŽNK Odra s 2:0. Igračica utakmice bila je Monika Conjar koja je zabila oba pogotka, no susret je obilježio nezgodan duel Conjar i Ane Matin pri kojem je rame ozlijedila spomenuta igračica ŽNK Odre.

Djevojke iz Meteore dominirale su i u svojoj drugoj utakmici. Visokim rezultatom 8:0 bolje su bile od ŽNK Zagreb 041. Najbolji strijelac i ovoga puta bila je Conjar s četiri pogotka. Dva je gola dodala Faber, a po jedan Mimica i Klarić. Cure iz Meteore tako su, nakon uvodnog poraza, s dvije pobjede osigurale četvrtfinale, a protivnik u toj fazi bit će im najvjerojatnije vrlo neugodna ekipa ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura dental. Treba naglasiti kako je Meteora Produkcija tijekom grupne faze natjecanja bila oslabljena neigranjem kapetanice Perice Cicijelj koja se oporavlja od ozljede.

"Žao mi je zbog tog prvog poraza od ekipe No name jer smatram da se on nije trebao niti dogoditi. Nismo se mogle okupiti u kompletnom sastavu i gledale smo da moramo pobijediti ove dvije utakmice bez obzira na protivnika. Drago mi je da smo slavile i da sada idemo u četvrtfinale u kojoj nas vjerojatno očekuje težak protivnik, ali realno same smo krive zbog toga. Idemo jako dalje pa ćemo vidjeti kako bude. Naša ekipa svakako može iznenaditi", kazala je Monika Conjar iz Meteore, prošlogodišnja pobjednica s ekipom Poliklinika Milojević te trenutno vodeći strijelac ženskoga turnira.

"Bila je malo teža utakmica, nas je bilo jako malo. Nismo se uspjele skupiti u željenom broju, ali dale smo sve od sebe. Ovo nam je prva godina na ovom turniru. Vidi se da nam fali iskustva, ali nadam se da ćemo u sljedećoj godini napredovati. Curama iz Meteore svaka čast, stvarno su vrhunska ekipa", rekla je Kristina Pavelić iz ŽNK Zagreb 041.

Rezultati, žene:
ŽNK Odra – Meteora Produkcija 0:2 (Conjar 2)
Meteora Produkcija – ŽNK Zagreb 041 8:0 (Conjar 4, Faber 2, Mimica, Klarić)

U jedinoj utakmici U-17 kategorije Jo-Kom Gradnja bila je uvjerljiva protiv mlađih uzrasta MNK MC Plus DC Grzela Futura dental. Pobjedom 5:0 osigurali su prolazak u danji krug natjecanja, a igrač utakmice bio je Fran Vukelić koji je postigao hat-trick.

Rezultati, U-17
MNK MC Plus DC Grzela Futura dental – Jo-Kom Gradnja 0:5 (Vukelić 3, Soldo, Novak)

Momci iz Trnave bili su sigurni protiv Balvana. Slavili su s visokih 7:0. Tri pogotka djelo su Ačkara, a po jedan su dodali Valaško, Dobrić, Gnjidić i Penava. Doktori u usponu na kraju su se pokazali boljima od momčadi iz Teretane FBI. Iako su dečki iz FBI-a poveli brzim golom Šutala, Doktori su se brzo vratili u igru, a do kraja utakmice uspjeli su rezultat preokrenuti u svoju korist. Po dva gola Dragovića i Šokčevića bila su im dovoljna za slavlje i prolazak u daljnji krug natjecanja.

"Bilo je teško. Dečki su bili dobri, ali uspjeli smo pokazati kvalitetu. Turnir je na jako dobrome glasu, a prijavili smo se iz čiste zabave. Nemamo neke planove za dalje, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje ćemo stići", kazao je jedan od Doktora u usponu, Ivan Vasović.

Standardno dobra momčad J&J odnijela je pobjedu protiv Martina's Caffe bara. Prvi zgoditak pao je u 13. minuti utakmice kada je Kodrnja zatresao protivničku mrežu, a pobjedu od dva gola razlike potvrdio je Župan u 21. minuti susreta.

"Mislim da smo bili bolja ekipa i da smo zasluženo pobijedili. Nismo iskoristili sve svoje šanse. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali njihov vratar je bio odličan. Mi inače treniramo svi zajedno u NK Prečko. Na ovom turniru smo već četvrtu godinu, znamo se dugo godina i imamo kemiju u momčadi. Ove godine napadamo prvo mjesto", sigurno je rekao je Matija Ivanić iz sastava J&J.

"Dečki su imali malo više sreće, ali čestitam im na pobjedi. Nažalost rano smo ispali no nema veze. Prvi put smo se skupili za ovaj turnir, hvala našemu sponzoru, a mi ćemo sigurno doći i sljedeće godine jer je turnir odličan", objasnio je Matej Romić iz Martina's Caffe bara.

Jo-Kom gradnja proslavila se u utakmici protiv Jarun Citya. Čak 14 lopti ušlo je u mrežu momčadi s Jaruna. Jo-Kom Gradnju predvodio je Cvišić s 5 zgoditaka, a Jarun City uspio je protivničkog vratara prevariti tek dva puta preko Bućana i Tokića.

"Poveli smo 4:0 već u ranoj fazi utakmice. Onda smo se malo opustili, oni su zabili dva pogotka, ali na kraju smo opet stisnuli i zasluženo pobijedili. Prošle godine smo imali samo U-17 momčad, a ove godine smo prijavili U-17 i U-19 kategorije. Uglavnom se oba sastava sastoje od igrača Futsal Dinama i Uspinjača-Gimke", izjavio je Blaž Komljenović iz Jo-Kom Gradnje.

Rezultati, U-19
Trnava – Balvani 7:0 (Ačkar 3, Valaško, Dobrić, Gnjidić, Penava)
Teretana FBI – Doktori u usponu 2:4 (Šutalo, Glavić ; Dragović 2, Šokčević 2)
Martina’s Caffe bar – J&J 0:2 (Kodrnja, Župan)
Jo-Kom Gradnja – Jarun City 14:2 (Cvišić 5, Tolić 3, Sabljo 2, Komljenović 2, Vukelić, Šomođi (AG) ; Bućan, Tokić)

Jedinu utakmicu u kategoriji U-21 odigrali su Pudić prijevoz IM-Moto i BTP Sesvete. U sesvetskom derbiju sretnijim i spretnijim pokazali su se dečki iz BTP-a te su osigurali pobjedu rezultatom 6:2, ali obje momčadi već ranije osigurale su plasman u daljnju fazu natjecanja.

"Pokazali smo odličnu igru. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, nadam se da ćemo tako i nastaviti. Ekipa nam je skoro ista kao i prošle godine, ali smo pojačani s još par igrača pa ćemo vidjeti. Ovo je jedan od jačih turnira u regiji i bitno nam je da tu pokažemo svoje kvalitete, posebno zato jer je završnica prenošena i televizijskim putem", izjavio je najbolji strijelac u utakmici, Dominik Barukčić.

"Stvarno nam je čast igrati na ovakvom turniru, jedne godine smo bili treći. To je bilo odlično iskustvo i nadam se da ćemo ga i ponoviti. Prošli smo dalje, pa ćemo vidjeti", rekao je Mateo Pudić iz sastava Pudić prijevoz IM-Moto.

Rezultati, U-21
Pudić prijevoz IM-Moto – BTP Sesvete 2:6 (Rupa, Mijatović ; Barukčić 3, Rašić (AG), Jagodin, Hranjec)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!