Košarka

Westbrook: "Iznevjeravao sam suigrače jer nisam konstantan u napadu"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 31.12.2018.
Westbrook: "Iznevjeravao sam suigrače jer nisam konstantan u napadu"
Foto: EPA

Russell Westbrook kazao je kako će morati igrati puno bolje u narednom periodu te da nije zabrinut za trenutne slabije igre...

Slabu utakmicu odigrao je Russell Westbrook noćas protiv Dallas Mavericksa koji su slavili protiv njegove Oklahome sa 105:103. Susret je zaključio sa samo devet poena i slabim šutem iz igre (4/22), a za poraz je preuzeo punu odgovornost.

"Moram odraditi bolji posao, na meni je. Igram vrlo loše zadnjih mjesec i nešto, moram se vratiti i potpuno fokusirati na on što trebam raditi. Moram pomoći svojim suigračima koje sam iznevjeravao jer nisam konstantan u napadu."

"Obrambeno sam dobro, ali moram biti konstantan jer si volim reći da sam najkonstantniji igrač u ligi. Izađem na terenu svaku večer i natječem se. Promašivati i pogađati šuteve dio je igre, ali moram to bolje raditi, to je na meni. Definitivno ću to napraviti tako da nisam toliko zabrinut. Igramo sutra i bit ću bolje otada pa nadalje", kaže Westbrook.

Poraz od Dallasa značio je treći u posljednje četiri utakmice, a ovo je prva utakmica da je Westbrook ostao ispod dvoznamenkastog broja koševa kada je uputio barem 20 šuteva. Toliko ih je uzeo u 353 utakmice, uključujući i doigravanje.

Iako ima tek 24% šuta za tricu ove sezone, nije zabrinut da je izvan ritma što se tiče šutiranja.

"Bio sam i u lošijim pozicijama, treći smo na Zapadu, pobjeđujemo utakmice, ne radi se o meni. Moj je posao da se pobrinem da pobjeđujemo. Donosim puno više toga, ne samo u napadu. Branim jako dobro, skačem i dodajem, radit ću sve da dobivamo utakmice", dodao je Westbrook, prenosi ESPN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10831.12.2018. u 21:16
    prvi korak prema samospoznaji je napravljen....drugi korak bi mogao/morao biti...otvori oci i gledaj gdje ti suigraci stoji (koju uostalom nisu mlitavci)
    narada108