Rukomet

Červar: "Pred nama je dosta posla, a malo vremena"

Mihaela Bradovski • utorak, 01.01.2019.
Červar: "Pred nama je dosta posla, a malo vremena"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Poreč na završni dio priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj...

Izabranici izbornika Line Červara krenuli su prema Poreču kako bi odradili završnu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava od 10. do 27. siječnja 2019. u Njemačkoj i Danskoj.

Hrvatskim reprezentativcima će glavni test za Svjetsko prvenstvo biti kontrolne utakmice s Crnom Gorom i Italijom u sklopu prijateljskog turnira HEP Croatia Cup koji se održava od 3. do 5. siječnja u SD Žatika u Poreču.

"Imamo dvije trening utakmice, vremena je malo, a moramo i definirati sustav naše igre. Moramo i pojedinačne zadatke definirati, psihološki se spremiti, ali i osvježiti momčad, posebno igrače koji su došli iz Bundeslige s obzirom da su oni najduže imali taj natjecateljski dio s puno utakmica u kratko vrijeme. Pred nama je dosta posla, a malo vremena. Učinit ćemo sve da se koncentriramo već na prvog protivnika Island što će biti jako teška utakmica za nas bez obzira što drugi misle. Bit će teško i sa Španjolskom, no ne podcjenjujem ni druge protivnike koje ćemo upoznati tamo i vidjeti kakvi su i što su. Ipak idemo utakmicu po utakmicu i zato se koncentriramo na Island pa tek onda na ostale. Moja želja je da odemo tamo zdravi i da nema ozljeda pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati. Moramo pozitivno razmišljati, znamo da nam je cilj Tokio i pokušat ćemo izboriti najbolju poziciju", ističe Červar.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar bi konačnu listu putnika za Svjetsko prvenstvo trebao objaviti prije završetka posljednje faze priprema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!