Tenis

Švicarska bolja od SAD-a, prvi susret Federera i Williams

Petar Jenjić • utorak, 01.01.2019.
Švicarska bolja od SAD-a, prvi susret Federera i Williams
Foto: EPA

Roger Federer i Belinda Benčić donijeli su Švicarskoj drugu pobjedu u skupini B Hopman Cupa koji se igra u australskom Perthu. Nakon tri odigrana meča svladali su SAD-a sa 2:1...

Švicarska je stigla do druge pobjede na Hopman Cupu koji se igra u Perthu. Na suprotnim stranama našli su se tako Serena Williams i Roger Federer po prvi puta u karijerama. Nakon što je spomenuti dvojac stigao do pobjeda u pojedinačnim mečevima protiv Belinde Benčić odnosno Francesa Tiafoea, igrao se meč mješovitih parova iz kojeg je kao pobjednik izašla švicarska kombinacija.

U prvom meču dana u muškoj su konkurenciji snage odmjerili Frances Tiafoe i Roger Federer, a do pobjede je u dva seta stigao Švicarac. Meč je završen nakon nešto manje od sat vremena igre, a Federer je do pobjede stigao sa 6:4, 6:1. Bila je to dominantna predstava Švicarca koji u cijelom meču nije dopustio nijednu break priliku protivniku.

Ženski je meč bio kudikamo izjednačeniji, a u konačnici je do pobjede stigla Serena Williams koja je sa 4:6, 6:4, 6:3 bila bolja od Belinde Benčić. Meč je trajao sat i 42 minute.

Bolje je krenula američka tenisačica u meč u kojem je povela s 3:0, ali Benčić dobiva sljedećih šest gemova, a time i set. Deseti gem drugog seta donio je prvu i jedinu break loptu, Williams je povela s 15:40, a zatim poravnala rezultat. Odmah na startu trećeg seta napravila je break i stigla do pobjeda.

Odluka o pobjedniku dvoboja između Švicarske i SAD-a stigla je u dvoboju mješovitih parova gdje se na suprotnim stranama, između ostalih, našlo i dvoje velikana. Meč je obilježio i veliki interes gledatelja kojih je došlo više od 14 tisuća.

U setovima koji su se igrali do četiri dobivena gema slavio je švicarski par koji je bio bolji sa 4:2, 4:3. Tako nakon dva odigrana kola Švicarska ima omjer 2-0, dok je SAD na posljednjem mjestu s 0-2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!