Košarka

Pilepić: "Jako cijenim Velića, pod njegovim sam vodstvom postao bolji igrač"

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 02.01.2019.
Pilepić: "Jako cijenim Velića, pod njegovim sam vodstvom postao bolji igrač"
Foto: FaH

Novi igrač Cibone Fran Pilepić kazao je za službene stranice kluba kako mu je trener Ivan Velić u ranijim dijelovima karijere jako puno pomogao te je istaknuo kako mu neće trebati puno kako bi se vratio pravi osjećaj iako je posljednjih mjesec dana bio bez natjecateljske utakmice...

Fran Pilepić nedavno se priključio momčadi Cibone u koju se vratio nakon boravka u Litvi. Hrvatski košarkaš tako se vraća u Zagreb nakon što je dvije sezone igrao u Cedeviti.

"Tako je, u Zagrebu imam jako dobra iskustva, igrao sam dvije sezone u Cedeviti i mislim da je to jedan grad koji pruža sve što jednom čovjeku treba. Sa ženom ga posjetim uvijek krajem sezone u šestom mjesecu barem na tjedan ili dva jer nam je tu stvarno super. To je bio i jedan mali djelić zbog kojeg sam odlučio doći u Cibonu. Drugi dio je ABA Liga, još ima devet kola do kraja i mislim da je to dovoljan broj utakmica da se pokažem u dobrom svijetlu", kaže za službene klupske stranice.

Što se tiče regionalne ABA lige, Pilepić ističe kako se uz domaće pobjede i pokoju sa strane može doći do gornjeg dijela ljestvice.

"Mislim da je to jedna kvalitetna liga koja se cijeni. Trenutno je velik broj ekipa s istim ili sličnim brojem pobjeda, ali mislim da uz domaće pobjede i uz koju pobjedu na strani možemo doći do gornjeg dijela tablice. Trebamo gledati da se odmaknemo od donjeg dijela i da ne kiksamo ove neke utakmice koje moramo pobijediti, kao što je utakmica s FMP-om, i da napravimo odmak od ekipa koje su pri dnu jer je onda i lakše igrati, manje su tenzije i pritisak."

Pojedine suigrače već poznaje iz ranijih dijelova košarkaške karijere.

"Igrao sam dvije sezone s Bilinovcem u Širokom gdje nam je trener bio Ivan Velić, koji je isto jedan od razloga što sam se vratio u Hrvatsku i potpisao za Cibonu. Jako ga cijenim i s njim mi je bilo fenomenalno u Širokom. Pod njegovim sam vodstvom postao bolji igrač, on me pripremio za profesionalnu, seniorsku košarku i mislim da mogu profitirati u njegovom sistemu. S Markotom sam igrao dio sezone u Bilbau, a ostale momke također poznajem."

Iako je već neko vrijeme bez natjecateljske utakmice, novi igrač Cibone kaže kako mu neće trebati puno vremena za povratak u potpunu formu i igru pet na pet.

"Došao sam kući nakon polusezone u Litvi prije više od mjesec dana, ali sam taj period shvatio maksimalno ozbiljno i radio sam individualno svaki dan i trenutno se osjećam puno bolje nego kad sam tek došao. Imam dovoljno iskustva tako da mi neće trebati puno da vratim taj osjećaj i za igrački dio pet na pet i nadam se da ću na utakmici protiv FMP-a već biti na toj nekoj svojoj razini", zaključio je Pilepić.

KK Cibona

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!