Košarka

Cedevita jako loše odradila završnicu utakmice i upisala poraz na startu Top 16

Branimir Korać • srijeda, 02.01.2019.
Cedevita jako loše odradila završnicu utakmice i upisala poraz na startu Top 16
Foto: FaH

Cedevita je upisala poraz u prvom kolu Top 16 Eurokupa, ugostila je MoraBanc Andorru i izgubila 87:81. Dobrim dijelom susreta Zagrepčani su bili u zaostatku, no uspjeli su se vratiti i nakon toga sve prosuti...

Pred Cedevitom je bio vrlo važan dvoboj u prvom kolu Top 16 Eurokupa, ali pobjeda nije ostvarena. Bogati i jaki Rusi još su u skupini s Cedevitom i Andorrom, na gostovanjima bit će iznimno teško doći do pobjede i na domaćem terenu ne smije se prosipati bodove. No to se dogodilo i Cedevita će teško samo s dvbije domaće pobjede proći dalje.

Ovdje je bilo dosta nervoze, nije bilo pravog rješenja protiv Andrewa Albicyja koji je radio ogromne probleme domaćinu, no bez obzira na sve Cedevita je u završnici uspjela doći do poravnanja, ali ne i završiti posao.

U redovima hrvatskog prvaka znali su da je Andorra neugodan protivnik i da je s vanjskih pozicija posebno opasna, no svejedno se jako mučila kako bi zaustavila gostujuće napade.

U prvoj dionici gosti su se prvi put odvojili kada su otišli na šest koševa prednosti, no nakon prvih rotacija, Cedevita se uspjela vratiti u utakmicu.

Na startu druge četvrtine Jacob Pullen doveo je Cedevitu u vodstvo 29:27 te se linilo da će domaćin tu uzeti stvari u svoje ruke i preuzeti kontrolu nad susretom. Vodila je Cedevita i 34:28, ali vrlo brzo Albicy je vezanim tricama vratio dvoboj u egal, a dobrim šuterskim dionicama gosti su u završnici prvog poluvremena pobjegli na 49:40.

I početak drugog poluvremena bio je obećavajuć, Cedevita je i tu uspjela smanjiti zaostatak, došla na samo minus dva, no kao i obično, kada god je gostima trebalo ukazao se Albicy i odvojio ih.

sve je krenulo nizbrdo, vrlo brzo Andorra se našla u vodstvu 69:53 i Cedeviti je prijetio i uvjerljiv poraz. Nadu je domaćinu vratio Elgin Cook dobrim nastupom u početku zadnje dionice kada je približio Cedecvitu na 76:69, nakon toga tricu ubacuje, naravno, Albicy, ali Cedevita u završnici još jednom odgovara i tricom Pullena minutu prije kraja poravnava na 81:81.

Albicy ponovno vraća prednost na stranu Andorre, nakon toga Cedevita početnički griješi i gubi loptu kod izvođenja sa strane, a David Walker stavlja točku na i.

Završilo je 87:81, kobni Albicy ubacio je 22 poena (6/8 trica) uz osam asistencija i pet skokova dok su po 15 poena dodali John Shurna i Dylan Ennis (devet skokova). Kod Cedevite Justin Cobbs ubacio je 19 poena (12/12 slobodna) uz sedam asistencija, a Jacob Pullen dodao je 15 poena.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!