Tenis

Ivo Karlović nastavio sa sjajnim nastupima i ušao u polufinale Punea

Branimir Korać • četvrtak, 03.01.2019.
Ivo Karlović nastavio sa sjajnim nastupima i ušao u polufinale Punea
Foto: EPA

Ivo Karlović u Puneu igra sjajan tenis i upisao je novu pobjedu koja ga je dovela do polufinala. Ponovno u dva seta i ponovno bez izgubljenog servisa, a žrtva je ovaj put bio Ernests Gulbis...

Pobjedom protiv Ernestsa Gulbisa, Ivo Karlović postao je najstariji polufinalist na ATP Touru još od Jimmyja Connorsa koji je 1993. godine igrao u polufinalu turnira u San Franciscu.

Karlović je u Puneu upisao tri pobjede bez izgubljenog seta, a nakon što je s identičnih 6:4, 7:5 svladao Felixa Auger-Aliassimea i Evgenija Donskoja, sada je bio bolji i od Ernestsa Gulbisa.

Gulbis je svladan u dva tie-breaka u tijesnom meču u kojem je Karlović pogodio 25 aseva i prvi put na turniru u Puneu suočio se s break loptama. Gulbis je imao njih tri, a sve tri je Karlović spasio.

U prvom setu Gulbis je zaprijetio već u trećem gemu kada je došao do 0:30, ali Karlović je imao spreman odgovor te je set otišao do tie-breaka gdje Ivo slavi sa 7:5.

Sredinom drugog seta uslijedio je krizni gem za Karlovića, u njemu je Gulbis imao dvije break lopte, no obje je prokockao i Karlović je poravnao na 4:4. I ovdje je set uodlučen u tie-breaku i to ponovno sa 7:5.

U cijelom meču Karlović nije imao nijednu break loptu, ali je u 13. igri bio koncentriran te izborio prolaz u polufinale.

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča između Stevea Darcisa i Maleka Jazirija.

ATP Pune, četvrtfinale:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Ernests Gulbis (Latvija) 7:6(5), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg03.01.2019. u 13:29
    Doc Ivo je jedinstvena pojava ne samo u tenisu nego i sportu uopce...
    interreg