Košarka

Ulm slavio u njemačkom dvoboju, Alba uspješna protiv Monaca

Petar Jenjić • četvrtak, 03.01.2019.
Ulm slavio u njemačkom dvoboju, Alba uspješna protiv Monaca

Odigrane su još dvije utakmice prvog kola TOP-a 16 Eurokupa. Berlinska Alba bila je uspješna na domaćem terenu protiv Monaca, dok je u samoj završnici susreta pobjedu u njemačkom dvoboju osigurao Ulm koji je bio bolji od Frankfurta...

U skupini E do pobjede je stigla berlinska Alba koja je kontrolirala utakmicu protiv Monaca kojeg je porazila sa 83:74. Njemačka momčad nerijetko je tijekom susreta vodila s dvoznamenkastom razlikom, da bi sredinom posljednje četvrtine Monaco stigao na minus četiri (70:66). Ipak, serijom 8:0 Alba rješava pitanje pobjednika.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Luke Sikma sa 17 poena i pet asistencija, dok je Tim Schneider dodao 16 koševa bez ijednog promašaja (2/2 za dva, 4/4 za tricu).

Elmedin Kikanović predvodio je Monaco s 26 poena i osam skokova, 20 koševa i deset asistencija dodao je Paul Lacombe.

Odigrana je i utakmica u skupini F gdje je do pobjede u njemačkom dvoboju stigao Ulm koji je na domaćem parketu svladao Frankfurt, susret je završen rezultatom 70:63. Veći dio susreta bio je u egalu, a nešto više od minute prije kraja gosti su smanjili na 66:63. Ipak, poenima Ryana Thompsona i Javontea Greena s linije slobodnih bacanja domaćin je potvrdio pobjedu.

Green je predvodio Ulm do pobjede s 20 poena i pet skokova, a slijedio ga je Patrick Miller s 15 koševa i osam asistencija. Jason Clark predvodio je goste s 18 poena i sedam skokova, Quantez Robertson dodao je 13 koševa i osam skokova.

Eurokup, TOP 16, 1. kolo:
Alba Berlin - Monaco 83:74
Ulm - Frankfurt 70:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!