Rukomet

Španjolci i Nijemci upisali očekivane pobjede, Makedonija dala razloge za zabrinutost Peruničiću

Mihaela Bradovski • subota, 05.01.2019.
Španjolci i Nijemci upisali očekivane pobjede, Makedonija dala razloge za zabrinutost Peruničiću
Foto: FaH

Nastavljeno je s odigravanjem pripremnih utakmica uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. U akciji su bili i hrvatski protivnici u skupini...

Tunižani su u pripremnom susretu u Winterthuru svladali Portugal s 31:28 u dosta čvrstom dvoboju sa sedam isključenja s portugalske i pet s tuniške strane. U jednoj od posljednjih pripremnih utakmica uoči odlaska na SP Tunis su s po šest golova predvodili Jihed Jaballah i Mosbah Sanai, a Pedro Portela sa sedam golova bio je prvo ime kod Portugala.

Španjolska, hrvatski protivnik u skupini na SP-u, imala je ponešto problema protiv Poljaka, ali je ipak u Palenciji slavila. "Bila je ovo potpuno drugačija utakmica od one dan ranije protiv Saudijske Arabije. Igrači su bili puno čvršći, stil igre potpuno drugačiji i dobro je da nije sve išlo glatko jer možemo iz toga izvući pouke", istaknuo je nakon susreta Joan Canellas.

Poljaci su izdržali do sredine drugog poluvremena nakon čega je ipak isplivala kvaliteta domaćina koji je odradio sjajan posao u završnici.

Predvodili su ga sa sedam golova Aleix Gomez te sa šest Angel Fernandez. Poljake su predvodili s po šest golova Czuwara i Syprzak.

Austrija je u Innsbrucku visoko slavila protiv Bahreina s 31:22, a utakmicu je obilježio jubilej Roberta Webera koji je prebacio brojku od 700 postignutih golova u dresu reprezentacije. Postigao ga je već u četvrtoj minuti sa sedam metara, ali još je daleko od onih najefikasnijih. Najviše je zabio Andreas Dittert čak 1089, a iza njega je Viktor Szilagyi s 907.

Dvoboj protiv Bahreina bio je jednostavan za Austrijance, razlika u klasi bila je očita i domaćin je lakoćom slavio. Weber je na kraju s Jankom Božovićem podijelio status drugog strijelca s po pet golova dok je najefikasniji bio Nikola Bilyk sa šest.

"Tijekom prošlog okupljanja bio sam svjestan da ću probiti granicu od 700 golova, a posljednjih dana na društvenim mrežama intenzivno sam bio podsjećan na to. Bahrein je pokazao kako je neugodan protivnik, ima niske, brze i agilne igrače koji igraju dosta presinga i imali smo više problema nego što se čini", istaknuo je Weber.

Makedonija je visoko slavila protiv Srbije koja na kraju čak i može biti zadovoljna što nije upisala i teži poraz. U Skoplju je bilo 37:31 za Makedonce koji su tijekom susreta imali i 12 golova razlike.

"Čestitke Makedoniji za fer igru i pobjedu. Sredinom prvog poluvremena Makedonci su osigurali dobru zalihu, a mi smo imali puno tehničkih pogrešaka i promašenih zicera. Borko Ristovski je bio na svom nivou, mi se moramo popraviti", istaknuo je nakon susreta Mijajlo Marsenić.

Manaskov s devet, Kuzmanovski sa šest i Kiro Lazarov s pet golova nosili su Makedoniju, a kod Srbije Vujić, Nikolić, Vanja Ilić i Marsenić zabili su po četiri gola.

Značajno oslabljeni Švicarci bez svog najboljeg igrača Andyja Schmida i još niza igrača remizirali su protiv hrvatskog protivnika na SP-u Japana s 28:28. U Winterthuru je dvoboj bio tijesan do samog kraja kada je 25 sekundi prije sirene Raemy poravnao na 28:28. Najbolji Japanci bili su Miyazaki i Yoshino s po pet golova.

Njemačka je u Hannoveru ugostila Češku i upisala je pobjedu 32:24. Izgleda vrlo uvjerljivo, ali bilo je problema i u obrani i u napadu prije nego je došlo do konačnog odvajanja.

"Vrlo smo pozitivni, utakmica nam je pružila puno informacija, borili smo se kroz razdolja u kojima smo imali slabosti, ali važno je da smo se znali izvući iz toga", nije bio nezadovoljan Christian Prokop.

Najraspucaniji bio je kapetan Uwe Gensheimer koji je postigao deset pogodaka, a kod Čeha Zdrahala je zabio pet.

Pripremne utakmice:
Portugal - Tunis 28:31
Španjolska - Poljska 34:28
Austrija - Bahrein 31:22
Makedonija - Srbija 37:31
Švicarska - Japan 28:28
Saudijska Arabija - Bjelorusija 23:36
Njemačka - Češka 32:24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!