Tenis

Karlović u lovu na devetu ATP titulu, Anderson veliki favorit

Jan Šneler • subota, 05.01.2019.
Karlović u lovu na devetu ATP titulu, Anderson veliki favorit
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u indijskom Puneu hrvatski tenisač Ivo Karlović igrat će protiv Kevina Andersona. Južnoafrikanac je šesti tenisač na svijetu i ulazi kao veliki favorit u današnji ogled...

Po 19. put u svojoj karijeri Ivo Karlović ima priliku doći do naslova na ATP turniru. Do sada je bio osam puta uspješan, a 10 puta poražen. Ovo je prvo finale hrvatskog tenisača od lipnja 2017. godine i danas s gotovo 40 godina na leđima, većina teniskih ljubitelja navija za Karlovića.

Protivnik u današnjem meču bit će Kevin Anderson, iskusni 32-godišnji Južnoafrikanac koji je imao sjajnu prošlu sezonu koju je okončao s finalom Wimbledona i šestim mjesto na ATP ljestvici. Anderson ima slične kvalitete kao Karlović. Izrazito dobar servis (pogodio 21 as protiv Gillesa Simona u polufinalu) i dosta se oslanja na tu kvalitetu svog tenisa.

Međusobni omjeri neće nam puno otkriti jer su posljednja dva dvoboja završila predajom Karlovića, ali nekako nam se čini da bi mogli gledati meč s puno aseva, pogođenih prvih servisa i tie-breakom. Zgodno je napomenuti kako je Anderson prošle godine izgubio u finalu Punea od Simona nakon dva seta.

Danas Karlović ne osjeća nikakav pritisak jer je uloga favorita na Andersonu. Ipak, popularni "Div sa Šalate" i "Doktor Ivo" osvojio je brojne navijače diljem svijeta. Gotovo u petom desetljeću, Karlović i dalje igra na visokoj razini, dolazi u finale turnira iz 250 serije i pokazuje sve kvalitete vrhunskog sportaša. Od ponedjeljka će biti 59. ili 69. tenisač svijeta, ovisno o tome kako današnje finale završi, a to je nevjerojatan uspjeh.

ATP Pune, finale:
Kevin Anderson (JAR) - Ivo Karlović (HRV) (12.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!