Zimski sportovi

Šestorica Hrvata na startu sljemenske utrke, Hirscher ponovno veliki favorit

Jan Šneler • nedjelja, 06.01.2019.
Šestorica Hrvata na startu sljemenske utrke, Hirscher ponovno veliki favorit
Foto: FaH

Danas je na rasporedu muška slalomska utrka Svjetskog kupa koja se održava na Sljemenu. Četiri puta do sada slavio je Austrijanac Marcel Hirscher, a najbolji skijaš svijeta i danas je veliki favorit...

Nakon što je jučer na ženskoj utrci Mikaela Shiffrin četvrtom pobjedom na Sljemenu izjednačila rekord Marlies Schild, danas očekujemo petu pobjedu Marcela Hirschera. Na današnjoj, 10. slalomskoj utrci za skijaše na Sljemenu, upravo je Austrijanac i vodeći skijaš svijeta najveći favorit.

Hirscher je već godina fenomenalan u tehničkim disciplinama te je sedam godina zaredom osvojio Veliki kristalni globus i ukupno ima pet Malih kristalnih globusa u konkurenciji slaloma i veleslaloma. Jedan od najvećih skijaša svih vremena startat će danas s brojem četiri i pokušati ostvariti što bolji rezultat kako bi došao do pete pobjede.

Njegov vjerni pratitelj Henrik Kristoffersen otvorit će natjecanje i startati prvi. Ipak, Norvežanin je bolji u veleslalomu te će Hirscheru najopasnija konkurencija biti Michael Matt, Daniel Yule i Marco Schwarz koji je slavio na paralelnom slalomu u Oslu.

Šestorica hrvatskih skijaša startat će danas na Sljemenu. Puno se očekuje od Mateja Vidovića koji će krenuti 29.. Mladi hrvatski skijaš ove godine tri puta je upisao bodove u slalomu, a sjajan je bio u Madonni di Campiglio kada je osvojio 18. mjesto. Vrlo brzo iza njega, s 37. startnim brojem kreće Istok Rodeš koji se nije proslavio početkom sezone, ali je u Madonni di Campiglio osvojio fenomenalno sedmo mjesto. Bio je Rodeš udaljen svega dvije stotinke od pete pozicije.

Elias Kolega će na start 45., a Filip Zubčić 57. Kolega nije bilježio dobre rezultate ove sezone, dok je Zubčić ipak puno bolji u veleslalomu. Kao 63. i 64. krenut će Samuel Kolega i Leon Nikić, dvojica 19-godišnjaka kojima će ovo biti dobro iskustvo.

Prva vožnja počinje u 12.15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!