Rukomet

Podravka pobjedom otvorila nastup u EHF kupu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.01.2019.
Podravka pobjedom otvorila nastup u EHF kupu
Foto: FaH

Rukometašice Podravke dobro su krenule u skupini EHF kupa, u Koprivnici su ugostile španjolsku Beru Beru i slavile s 32:29. Dobro otvaranje Koprivničanki koje su pred svojim navijačima najavile dobar nastup u ovom natjecanju...

Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Podravka je nastavila s nastupom u EHF kupu, a prvo kolo donijelo je dvoboj protiv Bere Bere. Španjolke su u Koprivnici imale jako dobro otvaranje utakmice, od početka su vodile i pokazale da domaćim igračicama neće biti lako, ali Podravka je ipak pronašla odgovor i napravila preokret te slavila.

U početku je bilo dosta nervoze kod igračica Zlatka Saračevića i nakon manje od četiri minute igre Podravka je već zaostajala tri gola.

Sve do 19. minute Podravka je konstantno bila u minusu, nije uspjela doći niti do poravnanja, ali tada Maria Holešova zaključuje seriju 4:0 koja dovodi Podravku do 11:11.

Koprivničanke su čak uspjele na kraju poluvremena doći i do preokreta te golovima Čigirinove i Debelić u zadnjoj minuti odnijele su prednost na odmoru 15:14.

Na početku drugog dijela uloge su zamijenjene i Podravka je sada bila ta koja je stvorila visoku razliku. Otišla je na plus četiri, Bera Bera je serijom 4:0 sredinom druge dionice povela s 22:24, no nakon toga Podravka opet uzima stvari u svoje ruke.

Serijom 5:0 Koprivničanke su povele 27:24 i do kraja susreta Bera Bera više se nije uspjela približiti.

U pobjedi 31:28 domaćih igračica istaknule su se Natalia Čigirinova sa šest golova te s po pet Selena Milošević i Alena Ihnjeva. Kod Bere Bere Adriana Cardoso de Castro postigla je osam golova, a Elke Josseline Karsten dodala je šest.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!