Rukomet

Norvežani stopostotni na turniru u Oslu, Islanđani slavili, Mađari svladali Dance

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.01.2019.
Norvežani stopostotni na turniru u Oslu, Islanđani slavili, Mađari svladali Dance
Foto: EPA

Na rasporedu su posljednji pripremni susreti većine reprezentacija uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, a nedjelja ih je donijela poveći broj. Iznenadili su Mađari pobjedom u Danskoj dok je prvi hrvatski protivnik Island svladao Nizozemsku...

Norvežani su pobjednici turnira u Oslu gdje su u zadnjem kolu bili bolji od Brazila 30:26. Rutinski odrađen susret za Norvešku koja je u drugoj polovici prvog dijela, nakon 11:11, stekla prednost i u nastavku susreta održavala 4-5 razlike.

"Imamo nekoliko igrača kojima je potrebna minutaža i to smo iskoristili. Velika je razlika između pripremnih utakmica i Svjetskog prvenstva, vidjet ćemo što će biti", kaže Christian Berge.

Norvežane su predvodili s po sedam golova Sander Sagosen i Bjarte Myrhol dok je na drugoj strani Henrique Teixeira zabio po četiri gola.

Austrijanci su očekivano lakoćom svladali Grčku s 32:25 i tako odnijeli pobjedu na turniru kojem su bili i domaćini. Bez ozlijeđenog Hermanna, ali i bez problema sa skromnim protivnikom predvodili su ih s po šest golova Nikola Bilyk i Raul Santos.

"Grčka je dobra reprezentacija, svladala je i Makedoniju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i igrala protiv Islanda potpuno ravnopravnu utakmicu. No bili smo dobri, odradili smo dobro i ovaj ispit, a posebno dobro funkcionirala je obrana 5-1", istaknuo je izbornik Patrekur Johannesson.

Islanđani su igrali protiv Nizozemske i ubilježili pobjedu 27:23 čime su nastup na turniru u Norveškoj završili na drugom mjestu iza domaćina, a ispred Brazila i Nizozemske.

Protiv Nizozemske su isprobane sve raspoložive snage, Björgvin Gustavsson upisao je 11 obrana, a najefikasniji sa sedam golova bio je Arnor Thor Gunnarsson.

Mađari su upisali vrijednu pobjedu za podizanje samopouzdanja, u Odenseu su svladali Dansku 28:25, a posebno impresivno izgledali su u prvom dijelu koji su dobili s čak 16:8.

Danci su ponovno bili bez Mikkela Hansena koji je postao otac te ozlijeđenih Hansa Lindberga i Henrika Tofta Hansena, no to im nije izgovor za užasno prvo poluvrijeme. U nastavku su se približili dobrim rolama Jannicka Greena i Mensaha Larsena, no ne i zaprijetili Mađarskoj.

Šest golova kod Mađarske postigao je Zsolt Balogh, a po pet su dodali Richard Bodo i Mate Lekai. Na drugoj strani po četiri gola zabili su Magnus Landin i Johan Hansen.

Sigurdssonov Japan upisao je poraz na turniru u Švicarskoj od Portugala koji je bio bolji s 27:25. Adamyuki Baig s četiri gola predvdio je Japance, a Pedro Portela sa sedam golova Portugalce. Hrvatski protivnik tako je završio nastup na turniru na posljednjem mjestu uz poraze od Tunisa i Portugala te remi sa Švicarskom.

Tunižani su zauzeli prvo mjesto nakon što su u zadnjem kolu bili bolji od Švicarske 30:28 predvođeni sa šest golova Sanaija.

Nakon što su u prvom susretu demolirali Ruse, Šveđani su s njima u drugom susretu remizirali 29:29. Puno bolji nastup Rusije koja je ovaj put ipak pronalazila rješenja kako doći do pogotka.

U Halmstadu su je predvodili Daniil Šiškarjev s osam golova te s po pet Aleksander Škurinskij i Dmitrij Žitnjikov. Kod domaćina Jerry Tollbring postigao je šest, a Albin Lagergren pet golova.

Pripremne utakmice:
Norveška - Brazil 30:26
Austrija - Grčka 32:25
Island - Nizozemska 27:23
Danska - Mađarska 25:28
Japan - Portugal 25:27
Švicarska - Tunis 28:30
Švedska - Rusija 29:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!