Ostali sportovi

Ravensi pobijedili sami sebe, u obrambenoj borbi Eaglesi nadjačali Bearse

Marjan Kreševac • ponedjeljak, 07.01.2019.
Ravensi pobijedili sami sebe, u obrambenoj borbi Eaglesi nadjačali Bearse
Foto: EPA

U posljednje dvije utakmice Wild Carda Chargersi su gostovali kod Ravensa i zahvaljujući katastrofalnom nastupu domaće ofenzivne linije slavili rezultatom 23:17 i osigurali susret protiv Patriotsa. U drugom susretu igrala se isključivo obrana i u tom nadmudrivanju Eaglesi su slavili protiv Bearsa rezultatom 16:15...

Rookie quarterback Lamar Jackson u prve je tri četvrtine više vremena proveo na travi nego u razmišljanju kako dodati loptu, a sve to zahvaljujući katastrofalnom nastupu svoje ofenzivne linije. Redom su svi linijaši gubili dvoboje jedan na jedan i Jackson prije nego što je uspio dići glavu bio je već pod pritiskom ako ne i srušen. Dok je rookie uspio uspostaviti pas igru tada je već bilo kasno.

Da se ne bi krivo shvatilo, nisu ni Chargersi briljirali u napadu, iako je Rivers imao 22 uspješna dodavanja od 36 pokušaja producirao je svega 160 yardi, ali zahvaljujući izrazito raspoloženom kickeru Badgleyju koji je pogodio pet field goalsa ostvarili su upravo onoliko koliko je trebalo da se osvete Ravensima za poraz u posljednjem kolu.

Prije posljednje četvrtine Chargersi su imali ugodno vodstvo 23:3, a otprilike 70000 gledatelja zviždalo je svom mladom vođi napada zaboravljajući da im je upravo on donio priliku da uživaju u doigravanju nakon što je zamijenio Flacoa i ostvario skor 6-1. Jackson im je odgovorio na zvižduke na jedini mogući način, bacio je 31 yard touchdown dodavanje za Crabtreeja šest i pol minuta do kraja, a nakon toga i još jedan touchdown za istog hvatača dvije minute do kraja. Nažalost svi snovi u preokret pali su u vodu kada je Uchenna Nwosu uzrokovao Jacksonov fumble.

U Chicagu su se igrale odlične obrane, za onu Bearsa znamo da je takva od prije, ali Eaglesi su izvukli vjerojatno svoj defenzivni maksimum. Protiv Bearsa uz pravog Folesa kada je to bilo najpotrebnije bilo im je dovoljno, ali za zaustaviti Breesa i društvo iz New Orleansa bojimo se neće biti. Nick Foles odveo je Eaglese do Super Bowl naslova prošle sezone, a ove kada je ponovno dobio priliku zahvaljujući ozljedi Wentza preporodio je momčad i odveo je u konferencijsko polufinale.

56 sekundi prije kraja susreta Foles je pogodio dodavanjem od dvije yarde Tatea za touchdown i vodstvo 16:15. Nije tu bio kraj susreta, imali su domaći priliku da preko kickera Codyja Parkeyja ipak dođu do pobjede, no bivši kicker Eaglesa prvo je pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u donju gredu i nažalost na krivu stranu gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!