Nogomet

Iranci pregazili Jemen, Kina krenula pobjedom protiv Kirgistana

Petar Jenjić • ponedjeljak, 07.01.2019.
Iranci pregazili Jemen, Kina krenula pobjedom protiv Kirgistana
Foto: EPA

Odigrane su tri utakmice prvog kola Azijskog kupa. Kina je s jednim golom razlike uspjela doći do pobjede protiv Kirgistana, kao i Južna Koreja protiv Filipina, dok takvih problema nije imao Iran koji se lako obračunao s Jemenom...

Početak Azijskog kupa bio je uspješan za reprezentaciju Kine koja je s 2:1 bila bolja od Kirgistana, u utakmici u skupini C.

Nije tako dobro krenulo za Kineze koji su nakon prvog poluvremena bili u minimalnom zaostatku, strijelac je bio Akhldin Ismailov u 42. minuti. Ipak, nastavak je donio preokret, prvo je u 50. minuti loptu u vlastitu mrežu skrenuo Pavel Matjas, da bi pobjedu Kini donio Yu Dabao u 78. minuti.

Druga utakmica dana bila je ujedno i druga u skupini C u kojoj je minimalne pobjede stigla Južna Koreja protiv Filipina. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Eui-Yo Hwang u 67. minuti.

Rezultati by SofaScore

Najizvjesnija utakmica bio je dvoboj u skupini D gdje je Iran potpuno nadigrao reprezentaciju Jemena te ju ispratio s pet golova u mreži.

Već nakon 25 minuta igre Iranci su postigli tri pogotka, dva je puta pogodio Mehdi Taremi, dok su Jemenci postigli i jedan autogol, nesretnik je bio Saoud Al Sowadi. Drugo poluvrijeme bilo je tek odrađivanje posla Iranaca koji su još dva puta poentirali preko Sardara Azmouna u 53. i Samana Ghoddosa u 78. minuti.

Rezultati by SofaScore

Azijski kup, 1. kolo:
Kina - Kirgistan 2:1
Južna Koreja - Filipini 1:0
Iran - Jemen 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!