Tenis

Marach i Pavić preskočili Talijane, Inglot i Škugor poraženi od trećih nositelja

Branimir Korać • utorak, 08.01.2019.
Marach i Pavić preskočili Talijane, Inglot i Škugor poraženi od trećih nositelja
Foto: EPA

Na ATP turniru u Aucklandu na rasporedu su noćas i jutro bili dvoboji prvog kola u konkurenciji parova, a na terenu su bili Mate Pavić s Oliverom Marachom te Franko Škugor s Dominicom Inglotom...

Jedan hrvatski predstavnik igrat će u četvrtfinalu ATP turnira u Aucklandu. Mate Pavić s Oliverom Marachom preskočio je prvu prepreku u konkurenciji parova. Franko Škugor igrao je s Dominicom Inglotom, ali težak ždrijeb donio im je treće nositelje.

Marach i Pavić krenuli su protiv Talijana Mattea Berrettinija i Fabija Fogninija te su slavili unatoč gubitku prvog seta. Talijani su ga dobili sa 7:3 u tie-breaku, no nastavak meča prošao je u znaku Maracha i Pavića.

Austrijsko-hrvatska kombinacija uzela je drugi set sa 6:3 bez problema, u produženom tie-breaku odmah su se odvojili na 3:0 i mirno dovršili posao.

U četvrtfinalu igrat će protiv Henrika Kontinena i Frederika Nielsena koji su s 2:1 svladali Robina Haasea i Matwea Middelkoopa.

Dosta lako izgubili su Inglot i Škugor protiv trećih nositelja Ravena Klaasena i Michaela Venusa. Dva puta po 6:3 i 68 minuta igre bilo je dovoljno favoriziranom paru za prolaz u četvrtfinale.

ATP Auckland, osmina finala, parovi:
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 1) - Matteo Berrettini/Fabio Fognini (Italija/Italija) 6:7(3), 6:3, 10:4
Raven Klaasen/Michael Venus (Južna Afrika/Novi Zeland, 3) - Dominic Inglot/Franko Škugor (Velika Britanija/Hrvatska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!